Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων. Στο 3,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή άνοδος για το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Yποχωρεί η Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κάποια κέρδη από το ράλι των τελευταίων εβδομάδων και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,27% στις 33.813 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 11.925 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,54% στις 4.113 μονάδες.

Ο S&P 500 βρίσκεται πάνω από 7% υψηλότερα από τις αρχές του 2023, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί τις πέντε τελευταίες διαδοχικές εβδομάδες.

Η Disney, η Chipotle, η Dupont και η PepsiCo είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα είναι 2,7% χαμηλότερα για το τέταρτο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και την αυριανή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed πυροδότησε ράλι στις αγορές, μετά τις αναφορές στην επιβράδυνση του πληθωρισμού. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,98 στα 74,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,54% στα 1.887 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει μικρή πτώση έναντι της λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,075 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 3 μονάδων βάσης στο 3,62%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel σημειώνει πτώση 3,2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v