Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Στο 3,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 43% για τη Bed Bad & Beyond. Ανοδος για το αργό.

Ανοδος στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές λαμβάνοντας ώθηση από την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,48% στις 34.056 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,13% στις 12.066 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,82% στις 4.145 μονάδες. 

Σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον, ο Πάουελ τόνισε ότι αναμένει ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά όπου θα σημειωθεί σημαντική πτώση του πληθωρισμού. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε στην επόμενη χρονιά για να πέσει ο πληθωρισμός κοντά στον στόχο του 2%.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το μήνυμα από τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση είναι ότι η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού έχει ξεκινήσει αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα.

«Δεν αναμέναμε ότι η έκθεση για την αγορά εργασίας θα ήταν τόσο ισχυρή» υπογράμμισε ο Πάουελ.«Τα στοιχεία δείχνουν γιατί αυτή θα είναι μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό χρόνο» τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Αν τα στοιχεία συνεχίσουν να είναι καλύτερα από ότι αναμένουμε τότε είναι βέβαιο ότι θα αυξήσουμε τα επιτόκια παραπάνω, υπογράμμισε.

Ο αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι, τόνισε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Fed πρέπει να συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Από το μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Chipotle αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Μέχρι σήμερα, λίγο πάνω από τις μισές εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα με το 69% να έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 10,5% στα 67,4 δισ. δολάρια, ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη.  Για το σύνολο του 2022, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε στα 948,1 δισ. δολάρια από 845 δισ. το 2021. 

Οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,3% στα 317,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν 0,9% στα 250, 2 δισ. δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,069 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,65%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 74,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.880 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Bed Bath & Beyond βουτάει 43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v