Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Πιέσεις ασκήθηκαν σε Dow Jones και S&P 500 ενώ ανοδικά κινήθηκε ο Nasdaq. Στο 3,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Μικτές διαθέσεις στη Wall Street μετά την μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ με τους επενδυτές να ανησυχούν για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ειδικότερα, η ετήσια άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Ιανουάριο από 6,5% τον Δεκέμβριο. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,4%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,46% ή 156 μονάδες στις 34.089, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,03% στις 4.136 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,57% στις 11.960 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+1,7%) και Chevron (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (-1,6%) και Home Depot (-1,5%).

«Αν και δεν υπήρξαν εκπλήξεις στη σημερινή μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ωστόσο μας υπενθύμισε ότι ο πληθωρισμός θα χρειαστεί χρόνο μέχρις ότου επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα», σχολίασε ο Mike Loewengart, της Morgan Stanley Global Investment.

Επιπλέον, ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, δήλωσε ότι οι πιθανότητες να αποφύγει η αμερικανική οικονομία μια βαθιά ύφεση φέτος φαίνεται να έχουν βελτιωθεί.

«Νομίζω ότι θα είναι ένας δρόμος γεμάτος στροφές, αλλά νομίζω ότι η πιθανότητα μιας πιο ομαλής προσγείωσης είναι καλύτερη τώρα από ό,τι πριν από έξι έως εννέα μήνες» τόνισε σύμφωνα με το CNBC ο Σόλομον.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,76% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,62%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,4% στα 79,06 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.865 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0725 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v