Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall Street

Ηπιες μεταβολές στην αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου. Στο 3,97% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 2,4% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτάει 3% η Goldman Sachs.

Οριακές κινήσεις στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα και ήπιες μεταβολές κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους δείκτες να οδεύουν σε μηνιαία πτώση και τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες και στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,35% στις 32.782 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 11.477 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 3.982 μονάδες. 

Η Wall Street έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την αρχή του έτους, εν μέσω ανησυχιών ότι η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. Σύμφωνα με αναλυτές της Citi, οι επενδυτές γίνονται πιο απαισιόδοξοι καθώς αυξάνουν τις θέσεις short στις αμερικανικές μετοχές. 

«Ο Φεβρουάριος θα μείνει στην ιστορία ως ο μήνας όπου η αγορά έκανε ένα βήμα πίσω για να χωνέψει το πολύ ισχυρό ράλι που είδαμε στο τέλος Δεκεμβρίου και στο μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου», τόνισε στο CNBC ο Άνταμ Σάρχαν, CEO της 50 Park Investments.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  o δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller υποχώρησε 0,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική μηνιαία πτώση του δείκτη, με τις τιμές να βρίσκονται 2,7 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το υψηλό του Ιουνίου. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,4% στα 77,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,13% χαμηλότερα, στα 1.822 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,062 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται στο επίπεδο του 3,97%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 3% στα 354 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v