Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Οριακή πτώση σημείωσαν οι Dow Jones και S&P 500 ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Nasdaq. Στο 3,92% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Μεγάλη πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed τάχθηκε υπέρ της επιβράδυνσης των αυξήσεων επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου στις 25 μονάδες βάσης αλλά συμφώνησαν επίσης ότι ο κίνδυνος του πληθωρισμού παραμένει «καθοριστικός παράγοντας» στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.

«Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι μια περιοριστική νομισματική πολιτική θα έπρεπε να διατηρηθεί μέχρι τα εισερχόμενα στοιχεία να προσφέρουν αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή πτωτική τροχιά προς το 2%, το οποίο αναμένεται να πάρει κάποιον χρόνο» σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,26% ή 84 μονάδες στις 33.045, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 3.991 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,13% στις 11.507 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+0,7%) και Travelers (+0,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-2,5%) και Walmart (-2,4%).

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Federal Reserve Τζιμ Μπούλαρντ υποστήριξε την Τετάρτη ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών αποδείχθηκε ισχυρότερη σε σύγκριση με αυτό που πίστευαν η Fed και οι αγορές.

Μιλώντας για το CNBC, σημείωσε ότι η Fed πιθανότατα θα πρέπει να ανεβάσει τα επιτόκια πέρα από το 5%, προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Τα επιτόκια θα πρέπει να κορυφωθούν στο 5,375%, εκτίμησε, επιμένοντας ότι η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων μόνο αφού φτάσει στο τελικό επιτόκιο.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,92% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 3,2% στα 73,95 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.841 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0603 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v