Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street με τον βλέμμα στον Πάουελ

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Στο 3,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Μικρή άνοδος για χρυσό. Υποχωρεί το αργό.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street με τον βλέμμα στον Πάουελ

Ήπια κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 33.406 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% υψηλότερα στις 11.745 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 4.052 μονάδες.

Οι μετοχές βρίσκουν στήριξη στην πτώση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, με αυτή του 10ετούς τίτλου να κινείται περίπου 5 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,915%. 

Οι δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα σε θετικό έδαφος μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών για τον Dow Jones και τρεις για τον S&P 500.

O Πάουελ αναμένεται να δώσει ομιλία αυτή την Τρίτη και την Τετάρτη στο Κογκρέσο, με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων. 

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την απασχόληση τον Φεβρουάριο, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι δημιουργήθηκαν 225.000 θέσεις εργασίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,6% τον Ιανουάριο.  Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 1,8%. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 1,2%.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτική αγαθά βούτηξαν 4,5%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,066 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,92%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,9% στα 79 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,19% στα 1.858 δολάρια ανά ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v