Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα

Δεύτερη σερί άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με την τεχνολογία να κερδίζει τις εντυπώσεις. Κάτω από 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα ομόλογα

Κέρδη στη Wall Street μετά την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για τις επόμενες κινήσεις της Fed αναφορικά με τα επιτόκια.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου επέστρεψε κάτω από το 4% υποχωρώντας κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο 3,98% και το yield του 2ετούς διαμορφώθηκε στο 4,87% σημειώνοντας πτώση τριών μονάδων βάσης.

Στο μεταξύ, η Fed διαμήνυσε ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών.

«Η επιτροπή [FOMC] δεσμεύεται να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%» ανέφερε η Fed στην εξαμηνιαία έκθεσή της προς το Κογκρέσο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι «οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων θα είναι κατάλληλες προκειμένου να επιτευχθεί μια επαρκώς περιοριστική νομισματική πολιτική».

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,17% ή 386 μονάδες στις 33.390, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,61% στις 4.045 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,97% στις 11.689 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (+3,4%) και Boeing (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Verizon (-0,4%) και UnitedHealth (-0,3%).

«Ανεξάρτητα από το πόσο αργά κινείται η Fed και από το πόσο «επικοινωνεί» όλα όσα θέλει να κάνει…δεν θα καταφέρει να αποφύγει τις συνέπειες από την αντιστροφή της ποσοτικής χαλάρωσης», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley Advisory Group, Peter Boockvar.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στις 55,1 μονάδες τον Φεβρουάριο από 55,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη πτώση του δείκτη στις 54,3 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 2% στα 79,79 δολ. μετά από διάψευση δημοσιεύματος ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν την αποχώρηση από τον ΟΠΕΚ λόγω αντιπαραθέσεων με την Σαουδική Αραβία. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1% στα 1.858 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0640 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v