Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να σημειώνει τέταρτη σερί άνοδο. Πτώση στο νήμα για τον Nasdaq. Στο 3,97% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα 80 δολ. το πετρέλαιο WTI. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Τζερομ Πάουελ στο Κογκρέσο, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να μιλήσει για τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία και τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,12% ή 40 μονάδες στις 33.431, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,07% στις 4.048 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,11% στις 11.675 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Merck & Co (+3,6%) και Apple (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow Inc. (-2,3%) και Boeing (-1,6%).

«Αν φοβάστε την ύφεση τότε αγοράστε 10ετή κρατικά ομόλογα», σημείωσε ο Shri Kumar της Sri-Kumar Global. «Οι μετοχές είναι μια χαμένη υπόθεση μέχρις ότου υποχωρήσουν αισθητά οι αποτιμήσεις. Μην εμπιστεύεστε το ράλι».

Στο μεταξύ, οι παραγγελίες για προϊόντα που παράχθηκαν σε εργοστάσια στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,6% τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 1,8%. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 1,2%. Αντίστοιχα, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτική αγαθά βούτηξαν 4,5%.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,97% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,90%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1% στα 80,46 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 1.854 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0671 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v