Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής η Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους Dow Jones και S&P 500 να κρατούν το θετικό πρόσημο. Οριακή πτώση για τον Nasdaq. Στο 3,51% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κάτω από τα 2.000 δολ. παρέμεινε ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Σε στάση αναμονής η Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου τεχνολογικών κολοσσών όπως των Alphabet, Microsoft, Meta και Amazon.

Νωρίτερα, η Coca- Cola ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου καθώς τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 68 σεντς και τα έσοδα στα 11 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 65 σεντς και έσοδα στα 10,8 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,20% ή 66 μονάδες στις 33.875, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 4.137 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 12.037 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+1,8%) και Caterpillar (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-2,3%) και Intel (-2%).

“Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας τον επόμενο μήνα και ίσως σηματοδοτήσουν μια πιθανή παύση. Το τι θα πράξουν οι αξιωματούχοι μετά τη συνεδρίαση της 2ης - 3ης Μαΐου θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί με την Οικονομία και αν αυτή θα αντέξει το υψηλότερο κόστος δανεισμού”, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στο μεταξύ, η Cboe Global Markets λανσάρει τη Δευτέρα έναν νέο «δείκτη φόβου» που θα μετρά τις διακυμάνσεις στη Wall Street σε μία ημέρα, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο παραγώγων αποσκοπεί να εξυπηρετήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για τη διαπραγμάτευση βραχυπρόθεσμων δικαιωμάτων προαίρεσης.

Ο ημερήσιος δείκτης μεταβλητότητας Cboe θα καταγράφει την αναμενόμενη μεταβλητότητα του δείκτη S&P 500 σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα χρησιμοποιώντας τις τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη S&P 500 με διάρκεια ωρίμανσης ως μία ημέρα.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,51% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,13%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,1% στα 78,76 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.999 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,1046 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v