Yποχωρεί η Wall Street με τράπεζες και macro στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό. Πιέσεις στις περιφερειακές τράπεζες, βουτιά 28% για την PacWest. Απώλειες για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 3,34% η απόδοση του 10ετούς. Πτώση 8% για την Disney.

Yποχωρεί η Wall Street με τράπεζες και macro στο επίκεντρο

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του πληθωρισμού χονδρικής και ενώ οι περιφερειακές τράπεζες δέχονται νέες πιέσεις. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Απρίλιο από 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Oι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 2,4%.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός χονδρικής ενισχύθηκε 0,2%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί κατά 0,3%.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 22.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 264.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 245.000. 

Η μετοχή της PacWest βουτάει 28%, καθώς η προβληματική περιφερειακή τράπεζα ανέφερε ότι οι εκροές καταθέσεων επιταχύνθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Τον τελευταίο μήνα έχει βουτήξει 40% ενώ από την αρχή του έτους βρίσκεται 70% χαμηλότερα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney καταγράφει πτώση 8%, μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η τράπεζα αποκάλυψε σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση ότι οι καταθέσεις της υποχώρησαν κατά 9,5% την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,45% στα 71,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,01% χαμηλότερα στα 2.036 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου βουτάει 8 μονάδες βάσης, στο 3,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v