Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από την Apple

Κέρδη πάνω από 2% για τον Nasdaq με άλμα 4% για την Apple. Ράλι ώς 85% για τη μετοχή της περιφερειακής τράπεζας PacWest. Βουτιά 1,9% για τον χρυσό. Ανακάμπτει πάνω από τα $70 η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου. Στο 3,45% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από την Apple

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου της Apple και ενώ τα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν καλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,4% στις 33.597 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,2% υψηλότερα στις 12.231 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,8% στις 4.136 μονάδες. 

H Apple ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, με τις πωλήσεις του iPhone να ενισχύονται σε τριμηνιαία βάση. 

Η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιεί ράλι 4,5%. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 253.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο έναντι 165.000 τον Μάρτιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 185.000 θέσεις εργασίας.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3%. Σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 4,4% έναντι εκτίμησης για άνοδο κατά 4,2%.

«Αυτή είναι μια ισχυρή έκθεση και δείχνει ότι η αγορά εργασίας είναι ανθεκτική. Σώζει τη Fed που αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης», τόνισε ο Πίτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Securities. «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για την αγορά μετοχών, τα προβλήματα των περιφερειακών τραπεζών έχουν αυξήσει την ανησυχία, αλλά τα κέρδη της Apple ήταν ισχυρά», πρόσθεσε. 

Η PacWest Bancorp ηγείται του ριμπάουντ στις αμερικανικές περιφερειακές τραπεζικές μετοχές μετά από μια εβδομάδα ζημιών, συμμετέχοντας σε ένα ευρύτερο ράλι στα futures των αμερικανικών μετοχών ενόψει των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας που αναμένονται αργότερα σήμερα.

H μετοχή της PacWest πραγματοποιεί ράλι 85%, ενώ η μετοχή της Western Alliance ενισχύεται 34%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από το πτωτικό σερί και ενισχύεται 3% στα 71,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει βουτιά 1,9% στις 2.015 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο 6 μονάδων βάσης στο 3,45%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v