Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες μετά τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Στο 3,39% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανοδος για το αργό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό έξι μηνών και άνοδο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. 

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,5% στις 33.142 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,92% χαμηλότερα στις 12.215 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,67% στις 4.103 μονάδες. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 57,7 μονάδες από τις 63,5 τον Απρίλιο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων έξι μηνών. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 63 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών καταναλωτικών συνθηκών υποχώρησε στις 53,4 μονάδες από 60,5 τον Απρίλιο.

Οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός σε ένα έτος θα βρίσκεται στο 4,5% έναντι προηγούμενης εκτίμησης 4,6%. Για τα επόμενα 5 με 10 έτη, ωστόσο, οι καταναλωτές προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3,2% αντί για 2,9% που ανέμεναν τον προηγούμενο μήνα. 

Στο ταμπλό, η Τesla ενισχύεται 2,1% μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι βρήκε νέο CEO για να αναλάβει τη θέση του στο Twitter. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησε επίσης τις τιμές σε τρία μοντέλα της. 

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών με τον δείκτη KBW Regional Banking, να υποχωρεί για πέμπτη ημέρα εν μέσω ανησυχιών για νέο γύρο φυγής καταθέσεων. Η μετοχή της PacWest σημειώνει πτώση 3%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 1 μονάδα βάσης υψηλότερα στο 3,39%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,3% στα 71,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται οριακά υψηλότερα στα 2.021 δολάρια ανά ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v