Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Διευρύνει τα κέρδη η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να ενισχύεται 2%. Ράλι 8% για 3M και Caterpillar. Στο 3,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ανοδικό γύρισμα το δολάριο. Αλμα 2% το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν.

Ο Dow Jones ενισχύεται 2% στις 33.717 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 13.235 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,4% στις 4.281 μονάδες. 

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε 339.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, μια μέτρηση σημαντικά υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών και υψηλότερη από αυτήν του Απριλίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 195.000 θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 3,7%, από 3,4% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη άνοδο, στο 3,5%. 

Οι μισθοί συνέχισαν να αυξάνονται, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,3% για τον μήνα και 4,3% σε σχέση με πέρυσι -και οι δύο 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε μετά την έγκριση της συμφωνίας για την αύξηση του ορίου του χρέους από τη Γερουσία. Ο φόβος ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αθετήσουν πληρωμές είχε ασκήσει πιέσεις στην αγορά. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,4% στα 71,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.990 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τις αρχικές απώλειες και νισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0705 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,62%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της πραγματοποιεί ράλι 8,5% και της Caterpillar 8%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v