Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Επιμένει ανοδικά ο Nasdaq, πτώση για Dow Jones

Μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να σημειώνει τρίτη σερί άνοδο. Πάνω από 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia. Στο 3,69% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 4,4% για το πετρέλαιο.

Wall Street: Επιμένει ανοδικά ο Nasdaq, πτώση για Dow Jones

Θετικό πρόσημο για τον Nasdaq ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στον Dow Jones με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην καταρχήν συμφωνία Λευκού Οίκου- Κογκρέσου για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

«Αν και η ψήφιση στο Κογκρέσο ενέχει κάποιο μικρό ρίσκο ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος ήταν να μην επιτευχθεί συμφωνία λόγω των πολιτικών πιέσεων», σημειώνει η Goldman Sachs. «Τώρα όμως που υπάρχει συμφωνία είναι πολύ πιθανό να περάσει χωρίς προβλήματα από το Κογκρέσο την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,15% ή 50 μονάδες στις 33.042, ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος στις 4.205 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,32% στις 13.017 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+3,4%) και Salesforce (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Visa (-1,9%) και Procter & Gamble (-1,8%).

Επιπλέον, η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 3% στα 401,15 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας παραγωγής τσιπ να υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια. Είναι η πρώτη εταιρεία από τον κλάδο των τσιπ που ξεπερνάει αυτό το ορόσημο.

Στην στεγαστική αγορά, υψηλότερα κινήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο για δεύτερη διαδοχικό μήνα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller που παρακολουθεί τις τιμές σε 20 πόλεις ενισχύθηκε 0,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,69% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,47%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 4,4% στα 69,46 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.977 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0730 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v