Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τον Nasdaq να διευρύνει το ράλι. Ξεπέρασε το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Nvidia. Στο 3,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί πάνω από 2% το αργό. Ενισχύεται ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του χρέους και ενώ ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,5% στις 32.909 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% υψηλότερα στις 13.037 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,05% στις 4.210 μονάδες.

H μετοχή της Nvidia καταγράφει άνοδο 5,8% στα 408 δολάρια, με τη μετοχή της εταιρείας παραγωγής τσιπ να υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια. Είναι η πρώτη εταιρεία από τον κλάδο των τσιπ που ξεπερνάει αυτό το ορόσημο και εισέρχεται στο κλειστό κλαμπ των Amazon, Apple, Microsoft και Google. Πριν από 10 χρόνια είχε κεφαλαιοποίηση μόλις 8 δισ. δολαρίων. 

Κέρδη 5,3% σημειώνει η μετοχή του Netflix, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 15 μηνών.

Άλμα 5,7% καταγράφει η μετοχή της Tesla καθώς ο Έλον Μασκ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα τα τελευταία τρία χρόνια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, o δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller, που παρακολουθεί τις τιμές σε 20 πόλεις, ενισχύθηκε 0,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική μηνιαία άνοδος. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 2,9% στα 70,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα στα 1.975 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,073 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει απώλειες 5 μονάδων βάσης στο 3,75%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v