Νηνεμία στη Wall Street μετά το ράλι, άλμα για το αργό

Οριακά πτωτικός ο Dow Jones, μικρά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών. Ενίσχυση 1,2% για το πετρέλαιο, μετά τις ανακοινώσεις του Ριάντ για νέες περικοπές στην παραγωγή.

Νηνεμία στη Wall Street μετά το ράλι, άλμα για το αργό

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, μετά τo ράλι των προηγούμενων ημερών που ώθησε τον S&P 500 στην καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο και στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο.

Ο Dow Jones, που βρέθηκε στις καλύτερες στιγμές του φέτος, κινείται με ελαφρά σκαμπανεβάσματα, μειούμενος κατά 0,38% στις 33.635,70 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 4.291 μονάδες και o Nasdaq, που την προηγούμενη εβδομάδα έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Απριλίου 2022, ενισχύεται 0,53% στις 13.311 μονάδες.

Την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας τροφοδότησε τόσο η συμφωνία-θρίλερ για τη διευθέτηση του αμερικανικού χρέους όσο εντέλει και η αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ στο 3,7% έναντι 3,4% τον προηγούμενο μήνα, σε μια θετική ένδειξη για τους επενδυτές, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες για προσωρινή -έστω- παύση του επιθετικού κύκλου αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο δεν σημειώνει ιδιαίτερη μεταβολή, με απόδοση στο 3,685%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού ενισχύεται 1,2% στα 72,62 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά κατά 0,2% στα 1.973 δολ. ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,25% έναντι του ευρώ και 0,53% έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί οριακά έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται σε 1,0683 δολ./ευρώ.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για λίγο περισσότερο από 1% αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τον Ιούλιο, ύστερα από μια επεισοδιακή συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, κατά την οποία ο όμιλος αποφάσισε να εμμείνει στους υφιστάμενους στόχους για την παραγωγή του 2023.

«Παρά τον αυξανόμενο αριθμό κορυφαίων δεικτών που υποδεικνύουν ότι η ύφεση θα έρθει σύντομα, η συνεχιζόμενη ισχύς στην αγορά εργασίας και τα επίμονα επίπεδα προσωπικής κατανάλωσης μεταθέτουν αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Mace McCain, επικεφαλής επενδύσεων στη Frost Investment Advisors.

«Δεν πιστεύουμε ότι η οικονομία μπορεί να πέσει σε ύφεση έως ότου εξασθενήσει η απασχόληση», πρόσθεσε. 

Σίγουρα, εξακολουθούν να υφίστανται οι ανησυχίες των επενδυτών δεδομένου ότι το φετινό ράλι ωθείται από ορισμένες τεχνολογικές μετοχές που παίρνουν στην πλάτη τους την υπόλοιπη αγορά και θα μπορούσε να υπάρξει ενδιάμεση διόρθωση εάν δεν αποκτηθεί πλάτος, εκτιμούν αναλυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v