Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων

Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 3,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτάει 3% το αργό. Ανοδος 1% για χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς η Wall Street οδεύει σε εβδομαδιαίες απώλειες.

Ο βιομηχανικός δείκτης διολισθαίνει 0,7% στις 33.701 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,75% στις 4.341 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,03% στις 13.490 μονάδες.

Ο Dow Jones βρίσκεται 1% χαμηλότερα από την αρχή της εβδομάδας και ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 0,6%. O Νasdaq έχει διολισθήσει 0,4% και οδεύει να βάλει τέλος σε ένα σερί οκτώ διαδοχικών εβδομαδιαίων κερδών. 

«Οι αγορές βρίσκονται υπό πίεση σε έναν βαθμό από την ομιλία του Πάουελ και το ανακοινωθέν της Fed για τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, όπου ανέφερε ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια για την ώρα αλλά είναι πιθανό να τα αυξήσει μία ή δύο φορές αργότερα φέτος», υπογράμμισε ο Γιουνγκ-Γιου Μα, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Wealth Management. 

Οι επενδυτές στράφηκαν στην αγορά τεχνολογικών μετοχών την Πέμπτη μετά από ένα τριήμερο απωλειών, οδηγώντας τον Nasdaq σε κέρδη 0,95% και τη μετοχή της Apple σε νέο ιστορικό υψηλό. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 67,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,99% στα 1.942 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 9 μονάδες βάσης στο 3,71%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v