Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα ανόδου στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από έξι σερί πτώσεις για τους S&P 500 και Nasdaq. Στο 4,63% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 3% για τον χρυσό. Οριακή πτώση για το πετρέλαιο.

Ανάσα ανόδου στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off της Παρασκευής καθώς φαίνεται να αποκλιμακώνεται -έστω προσωρινά- η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Πλέον η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσουν τεχνολογικοί κολοσσοί αυτή τη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι Tesla, Meta, Microsoft και AlphaBet. Ειδικότερα, η Tesla θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Τρίτη, η Meta την Τετάρτη και οι Apple, Intel και Microsoft την Πέμπτη.

Επιπλέον στο μακροοικονομικό μέτωπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί την Πέμπτη το αμερικανικό ΑΕΠ και την Παρασκευή ο πληθωρισμός.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,67% ή 253 μονάδες στις 38.239, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,87% στις 5.010 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,11% στις 15.451 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,8%) και JP Morgan (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-4,3%) και UnitedHealth (-1,4%).

Τις προηγούμενες μέρες η Wall Street είχε βρεθεί σε κλοιό πιέσεων καθώς οι τελευταίες μετρήσεις για τον πληθωρισμό έχουν περιορίσει τις προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε αρκετές μειώσεις επιτοκίων το 2024.

«Οι επενδυτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο του σεναρίου των "υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα" το οποίο αρνούνταν να αποδεχτούν» τόνισε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Ρικ Μπένσινορ της Bensignor Investment Strategies.

Στο μεταξύ, το NYSE έχει ξεκινήσει έρευνα μεταξύ των επενδυτών για τα πλεονεκτήματα που θα είχε η διαπραγμάτευση των μετοχών σε 24ωρη βάση, καθώς εξετάζει να γίνει το πρώτο non stop χρηματιστήριο στον κόσμο.

Η έρευνα του NYSE, το οποίο αποτελεί μέρος του Intercontinental Exchange, διενεργήθηκε από το τμήμα ανάλυσης δεδομένων του χρηματιστηρίου και όχι από τη διοίκηση, αλλά όπως αναφέρουν οι Financial Times αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη διαπραγμάτευση μετοχών όπως η Nvidia και η Apple κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις αγορές εμπορευμάτων, χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 0,2% στα 87,10 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,1% στα 83,02 δολάρια. Επιπλέον, η τιμή του χρυσού «βούλιαξε» 3% στα 2.341 δολ./oz.

Παράλληλα, με οριακές μεταβολές κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,63% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,98%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, στο 1,0654 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v