Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι στη Wall

Ηπιες ρευστοποιήσεις από τους επενδυτές στη Wall Street που κατοχύρωσαν κέρδη των τελευταίων ημερών. Σε πτωτικό έδαφος άνω του 1%, Dow, S&P. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.Πάνω από $50 το πετρέλαιο.

Μόλις μία μέρα κράτησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχικούς τίτλους μετά την απόφαση της FED να προχωρήσει σε αγορά κρατικών ομολόγων, αξίας 300 δισ. δολαρίων με στόχο την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Οι πωλητές επέστρεψαν στην Wall προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους υπακούοντας στην πλειοψηφία των αναλυτών που υποστηρίζει ότι το χρηματιστηριακό ράλι θα είναι βραχύδιο.

Αναλυτικά, στους πρωταγωνιστές της ημέρας -οι πλέον ευνοημένοι των ημερών -τραπεζικοί τίτλοι, με την Citigroup να πρωτοστατεί στην πτώση (-13%) και να ακολουθούν Bank of America (-9%)και JP Morgan (-7%).

Κέρδη ύψους 13% κατέγραψε η AIG μετά από ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι προτίθεται να φορολογήσει κατά 90% τα μπόνους που θα λάβουν μεγαλοστελέχη του ομίλου.

Παράλληλα, σημαντική πτώση ύψους 4% κατέγραψε η μετοχή της Nike καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου κρίθηκαν απογοητευτικά από τους αναλυτές ενώ ευρεία άνοδο 11% σημείωσε η μετοχή της Oracle καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Από πλευράς μακροοικονομικών ειδήσεων, μέσα στα πλαίσια των εκτιμήσεων των αναλυτών, κυμάνθηκε η πτώση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σημειώνεται όμως ότι τόσο ο δείκτης Philly Fed όσο και ο σύνθετος οικονομικός δείκτης παρέμειναν σε επίπεδα που υποδεικνύουν την παρούσα οικονομική ύφεση.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακή άνοδο 5,7% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 50,88 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, Bank of America, AIG και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Sirius, και Oracle.

Από πλευράς δεικτών στη Wall Street, με πτώση 1,15% έκλεισε ο Dow Jones στις 7.400,80 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,30% ο S&P 500 στις 784,04 μονάδες και  πτώση 0,52% για το Nasdaq στις 1.483,48 μονάδες.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε άνοδο 0,36%, στα 13,95 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 3,01%, στα 3,08 δολάρια. Χαμηλότερα κατά 3,34% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,52 δολάρια.

Στην Ευρώπη, άνοδο 0,31% σημείωσε ο δείκτης FTSE 100 διαμορφούμενος στις 3.816,93 μονάδες. Ανάλογα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Γαλλία Γερμανία. Ο δείκτης CAC 40 έκλεισε υψηλότερα 0,60% στις 2.776,99 μονάδες ενώ ο δείκτης DAX 30 με διευρυμένα κέρδη ύψους 1,18% στις 4.043,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v