Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός ανόδου το Q4 στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις ενδείξεις σταθεροποίησης στην στεγαστική αγορά ώθησαν τους δείκτες της Wall υψηλότερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις ενδείξεις σταθεροποίησης στην στεγαστική αγορά ώθησαν τους δείκτες της Wall υψηλότερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της UPS ήταν ανώτερα των προσδοκιών των αναλυτών παρά την πτώση στα έσοδα και στα κέρδη τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, διπλασιασμό στον κύκλο εργασιών και υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη, ανακοίνωσε και η Dow Chemical στο δ’ τρίμηνο.

Κέρδη 0,7% για τη μετοχή της UPS και πτώση, παρά τα καλά αποτελέσματα -2,4% -για την Dow Chemical.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η αύξηση 1% στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα είχε εκδηλωθεί αιφνιδιαστική βουτιά 16,4% στα προσύμφωνα, γεγονός που είχε προκαλέσει σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στα θετικά στοιχεία της ημέρας και η αύξηση των πωλήσεων τον Ιανουάριο, για τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford (+2,4%), General Motors και Nissan σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στον αντίποδα οι Honda και Chrysler που ανακοίνωσαν πτώση στις πωλήσεις.

Επιπλέον η δεύτερη -ημερήσια -διαδοχική υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ ενίσχυσε σημαντικά την τιμή του πετρελαίου στις αγορές, με τους ενεργειακούς τίτλους στο σύνολό τους να σημειώνουν αξιόλογη άνοδο. Συγκεκριμένα η μετοχή της Chevron κερδίζει λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 1,1% και της Exxon Mobil 1,3%.

Παράλληλα, οι επενδυτές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην ομιλία του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Paul Volcker, στην γερουσία, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Ισχυρή άνοδος 3,8% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 77,28 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 2,1% στα 24,18 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας παραμένει αμετάβλητο στα 4,46 δολάρια. Κέρδη 0,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,93 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 10.296,7 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,29% στις 1.103,26 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,87% στις 2.190,06 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,75% στις 5.286 μονάδες, ο DAX 1,10% στις 5.716 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,42% στις 3.815 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v