Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές και Caterpillar στηρίζουν τον Dow Jones

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall, με τις εξαγορές και την Caterpillar να στηρίζουν τον Dow αλλά την City να ασκεί πιέσεις στις τράπεζες. Διορθωτική εικόνα και στην τεχνολογία. Κέρδη στις ευρωααγορές.

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall Street, με την δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων και τα πολύ καλά αποτελέσματα-προβλέψεις της Caterpillar να στηρίζουν τον Dow αλλά την City να ασκεί πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Διορθωτική εικόνα και στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 11.237 μονάδες, ο S&P υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,06% στις 1.216 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 2.528 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επανέρχεται η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, με τις συμφωνίες αφενός της Hertz να αγοράσει την Dollar Thrifty Automotive προς 1,17 δισ. δολ. και αφετέρου της Charles River Laboratories να εξαγοράσει την WuXi PharmaTech προς 1,6 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η Emerson Electric Co. ανακοίνωσε ότι έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά της Chloride Group, που έχει έδρα στην Βρετανία, προς 1,1 δισ. δολ.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, ο κολοσσός μηχανολογικού εξοπλισμού Caterpillar ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και αναβάθμιση ετήσιων προβλέψεων, προκαλώντας άνοδο σχεδόν 10% στην μετοχή της.

Αναλόγως αντιδρά και η Whirlpool (+9,5%) μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και αναβάθμισης των ετήσιων στόχων.

Η BlackRock ανακοίνωσε υπερτετραπλασιασμό κερδών, που όμως ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Η Citigroup υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ότι θα αρχίσει την πώληση του τεράστιου μεριδίου που κατέχει στην τράπεζα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται αντλώντας στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,7%, DAX κερδίζει 0,95%, ενώ ο CAC 1,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v