Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουδέτερη εικόνα στην Wall Street

Ουδέτερη εικόνα εμφανίζει η Wall, καθώς το εξαιρετικό τρίμηνο της Apple στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά οι τράπεζες παραμένουν πιεσμένες εξαιτίας των μικτών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Ουδέτερη εικόνα εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς το εξαιρετικό τρίμηνο της Apple στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά οι τράπεζες παραμένουν πιεσμένες εξαιτίας των μικτών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου αλλά και της πρότασης του ΔΝΤ για «διπλή» φορολόγηση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 11.129 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 1.207 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,02% στις 2.500 μονάδες.

Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, εξαιτίας της πρότασης του ΔΝΤ να υιοθετήσουν οι χώρες της Group of 20 δύο τραπεζικούς φόρους: έναν επί του μεγέθους του ισολογισμού και άλλον επί των κερδών και αμοιβών.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 16% ενώ η Morgan Stanley κερδίζει 3% μετά την επιστροφή της σε κερδοφορίας.

Οι περιφερειακές τράπεζες Huntington Bancshares και KeyCorp αντιδρούν με άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Στον τεχνολογικό κλάδο, μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η Apple ανακοίνωσε εκτίναξη 90% στα τριμηνιαία κέρδη και ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Steve Jobs, υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει «κι άλλα εκπληκτικά προϊόντα» φέτος. Ο τίτλος του ομίλου εκτινάχθηκε 6,3% σε επίπεδα ρεκόρ στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η μετοχή της Yahoo βουλιάζει 4,4% καθώς οι πωλήσεις της ήταν μικρότερες των αναμενόμενων.

Πιέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως εξαιτίας των τραπεζικών κλάδων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,04% χαμηλότερα, ο DAX 0,54%, ενώ ο CAC με πτώση 1,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v