Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά ακινήτων στηρίζει την Wall Street

Η ξαφνική εκτίναξη 27% στις πωλήσεις νεόκτιστων ωθεί υψηλότερα την Wall, ενώ οι επενδυτές "ζυγίζουν" τα πολλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και την ελληνική προσφυγή σε ευρωζώνη-ΔΝΤ. Κέρδη ευρωαγορών.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε την συνεδρίαση η Wall, εν μέσω πολλών εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς οι επενδυτές "ζύγιζαν" την ελληνική προσφυγή στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης.

Ωστόσο, η εκτίναξη 27% που ανακοινώθηκε στις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών τον Μάρτιο στην αμερικανική αγορά, πρόσφερε σημαντική στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία και ώθησε υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 11.167 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.212 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,22% στις 2.524 μονάδες.

Το ευρώ ανέκαμψε από τα χαμηλά ενός έτους και οι ευρωπαϊκοί δείκτες ανέκαμψαν αρχικώς αισθητά και στη συνέχεια ήπια, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την μακροχρόνια κατάσταση της χώρας.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επιδρά θετικά η ανακοίνωση των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, που έδειξε ξαφνική μείωση των παραγγελιών αλλά κυρίως εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στον κλάδο αεροναυπηγικής.

Πλην αυτού του κλάδου, οι παραγγελίες εκτινάχθηκαν 2,8%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Microsoft υποχωρεί 1,2% μολονότι ανακοίνωσε αύξηση 35% στα κέρδη τριμήνου, ενώ η Amazon διολισθαίνει 4,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η American Express κερδίζει 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v