Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Κέρδη τραπεζών, πιέσεις στην τεχνολογία

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall Street, με κέρδη στις τράπεζες αλλά πιέσεις στην τεχνολογία. Στήριξη από την εκτίναξη 27% στις πωλήσεις νεόκτιστων, θετική αντίδραση στο ελληνικό αίτημα.

Η εκτίναξη 27% που ανακοινώθηκε στις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών τον Μάρτιο στην αμερικανική αγορά, πρόσφερε σημαντική στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία και ωθεί υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Η μετοχή της κατασκευαστικής Lennar εκτινάσσεται 8%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 11.147 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις στις 1.208 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,14% στις 2.514 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε εν μέσω πολλών εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς οι επενδυτές "ζύγιζαν" την ελληνική προσφυγή στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης.

Η American Express κερδίζει 4% και πλέον, καθοδηγώντας την άνοδο του Dow, μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού των καθαρών κερδών της.

Αντιθέτως, η Microsoft υποχωρεί 1,2% μολονότι ανακοίνωσε αύξηση 35% στα κέρδη τριμήνου, αφού τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις ενώ η Amazon διολισθαίνει 4,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Το ευρώ ανέκαμψε από τα χαμηλά ενός έτους και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν αισθητά υψηλότερα, μετά την απόφαση της Ελλάδας να ζητήσει ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από ευρωζώνη-ΔΝΤ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,03% υψηλότερα, ο DAC με κέρδη 1,48%, ενώ ο CAC με άνοδο 0,68%.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επέδρασε θετικά, εκτός από την εκτίναξη στις πωλήσεις νέων κατοικιών, και η ανακοίνωση των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Τα μεγέθη έδειξαν ξαφνική μείωση των παραγγελιών αλλά κυρίως εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στον κλάδο αεροναυπηγικής. Πλην αυτού του κλάδου, οι παραγγελίες εκτινάχθηκαν 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v