Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall αγνόησε τις ανησυχίες για Ελλάδα

Άνοδος στη Wall Street παρά τις αρχικές ισχυρές απώλειες, μετά την αναθεώρηση του χρέους της Ελλάδας από την Eurostat και την υποβάθμιση από τη Moody’s. Μικτά τα αποτελέσματα για α' τρίμηνο.

Άνοδος στη Wall παρά τις ισχυρές απώλειες στην αρχή της συνεδρίασης μετά την αυξημένη αναθεώρηση του χρέους της Ελλάδας από την Eurostat και την υποβάθμιση από τη Moody’s. Μικτά τα αποτελέσματα Q1. Πτώση στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η αναβάθμιση του χρέους της Ελλάδας στο 13,7% από τη Eurostat σε συνδυασμό με την σχεδόν άμεση υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody’s επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική σταθερότητα εντός της Ευρωζώνης.

Παράλληλα οι πιέσεις στη Wall εντάθηκαν στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου από τις εταιρίες Νokia, Qualcomn και eBay.

Ενδεικτικά η μετοχή της eBay υποχώρησε άνω του 5% μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών επανήλθε στη Wall μετά την ανέλπιστη αύξηση 6,8% στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, έναντι 6% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο οι μεταπωλήσεις είχαν αυξηθεί 4,4%.

Παράλληλα, θετικά επέδρασε στην αγορά η μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας – κατά 24.000- την προηγούμενη εβδομάδα, αισιόδοξη ένδειξη ανάκαμψης της αγοράς εργασίας ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,7% τον Μάρτιο.

Επιπλέον, εμμένει στις απόψεις του για ουσιαστική μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού συστήματος στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Obama, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη επανάληψη της κρίσης.

Στο εταιρικό μέτωπο άνοδος 7% για τη μετοχή της Qwest Communications μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την Century Link.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης ανακοινώνουν αποτελέσματα η Microsoft και η American Express.

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο, με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 83,7 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχώρησε 1,37% στα 26,67 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 56% στα 3,13 δολάρια. Απώλειες 2,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,62 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 11.134,37 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,24% στις 1.208,80 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,58% στις 2.519,07 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,85% χαμηλότερα, ο DAX 0,8%, ενώ ο CAC με πτώση 1,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v