Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall - Πιέσεις από Citi

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall, με την Caterpillar να στηρίζει τον Dow και την Citi να πιέζει τις τράπεζες. Διόρθωση στην τεχνολογία, θετική επίδραση από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Κέρδη 1% στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street. Τα καλά αποτελέσματα και προβλέψεις της Caterpillar στηρίζουν τον Dow αλλά η Citi να ασκεί πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ενώ διορθωτικές τάσεις χαρακτηρίζουν τις τεχνολογικές μετοχές.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων λειτουργεί πάντως θετικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 11.226 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,18% στις 1.215 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,12% στις 2.527 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, με τις συμφωνίες αφενός της Hertz να αγοράσει την Dollar Thrifty Automotive προς 1,17 δισ. δολ. και αφετέρου της Charles River Laboratories να εξαγοράσει την WuXi PharmaTech προς 1,6 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η Emerson Electric Co. ανακοίνωσε ότι έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά της Chloride Group, που έχει έδρα στην Βρετανία, προς 1,1 δισ. δολ.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, ο κολοσσός μηχανολογικού εξοπλισμού Caterpillar ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και αναβάθμιση ετήσιων προβλέψεων, προκαλώντας άνοδο σχεδόν 10% στην μετοχή της.

Αναλόγως αντιδρά και η Whirlpool (+9,5%) μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και αναβάθμισης των ετήσιων στόχων.

Η BlackRock ανακοίνωσε υπερτετραπλασιασμό κερδών, που όμως ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Η Citigroup υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ότι θα αρχίσει την πώληση του τεράστιου μεριδίου που κατέχει στην τράπεζα.

Στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας και πλέον έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την συγκράτηση που προκαλεί στους επενδυτές η ελληνική κρίση χρέους.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 5.753,85 μονάδες, ο DAX 1,16% υψηλότερα στις 6.332,10 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,17% στις 3.997,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v