Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από τις 14.000 μονάδες ο Dow

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε υψηλό 5 ετών τον Dow. Άνοδος για S&P, oριακή πτώση για Nasdaq. Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο η ομιλία του προέδρου B. Obama.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε υψηλό 5 ετών τον Dow. Άνοδος για S&P, oριακή πτώση για Nasdaq. Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο η ομιλία του προέδρου B. Obama.

Αναλυτικά, η μετοχή των καλλυντικών της Avon Products ενισχύθηκε 20% στα 20,85 δολ. μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Michael Kors κινήθηκε ανοδικά 8,8% στα 62,06 δολ. καθώς τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα η μετοχή της Goodyear υποχώρησε οριακά στα 13,87 δολ. καθώς οι πωλήσεις τριμήνου μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμο εργοστασίου στη Γαλλία και την παύση δραστηριότητας σε λάστιχα αγροτικών οχημάτων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Επιπλέον πιέσεις ασκήθηκαν και στη μετοχή της Facebook μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Bernstein.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Irving Magee Investment Management LLC, Jordan Irving, «οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν καθώς δεν βλέπουν να υπάρχει μια καθαρή τάση στην αγορά. Φαίνεται σαν οι επενδυτές να περιμένουν μια καλή είδηση ικανή να οδηγήσει τους δείκτες σε νέα υψηλά.»

Από πλευράς πολιτικών εξελίξεων, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η ετήσια ομιλία προς το Έθνος του προέδρου Barack Obama.

Παράλληλα θετικό αντίχτυπο στην αγορά είχε η σημερινή ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός προϋπολογισμός έκλεισε με πλεόνασμα τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2008.

Στην αγορά εμπορευμάτων η προσπάθεια των G7 να καθησυχάσουν τους φόβους για «νομισματικό πόλεμο» με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, άσκησε νέες πιέσεις στον χρυσό αρχικά, αλλά στην συνέχεια το μέταλλο ανέκαμψε και κινήθηκε ανοδικά 0,10% στα 1.651 δολάρια ανά ουγκιά.

Αντίστοιχα το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 97,49 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 2,7% στα 1,52 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,1% στα 26,46 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,34%, στις 14.018,70 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,16%, κλείνοντας στις 1.519,43 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 3.186,49 μονάδες.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
, καθώς η ανοδική στροφή που προκάλεσε το μεσημέρι η Barclays τονώθηκε από τα θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι συναλλαγές στις ευρωαγορές ξεκίνησαν επιφυλακτικά και σταθεροποιητικά, αλλά το μεσημέρι παρατηρήθηκε θετικό γύρισμα με πρωταγωνιστή την Barclays η οποία σημείωσε άλμα 4,7% μετά την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Antony Jenkins και των μαζικών απολύσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 6.338 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,34% στις 7.660 μονάδες, ενώ ο CAC 1% υψηλότερα στις 3.687 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v