Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στην Wall Street

Επιχείρηση σταθεροποίησης στα υψηλά 5ετίας καταγράφει η Wall με την "μάχη" για τον εγχώριο προϋπολογισμό και το eurogroup στο επίκεντρο. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, πολλές αργίες στην Ασία. "Βουτιά" χρυσού.

Επιχείρηση σταθεροποίησης στα υψηλά 5ετίας καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο με την εγχώρια «μάχη» για τον προϋπολογισμό και την συνεδρίαση του eurogroup στο επίκεντρο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 13.970 μονάδες, ο S&P κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 1.517 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρησε 0,15% στις 3.189 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα στην Wall Street ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών.

Το σαββατοκύριακο οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί έδωσαν άλλη μια μάχη για το αν θα περιλάβουν φορολογικές αυξήσεις στις προτάσεις αντικατάστασης των περικοπών δαπανών 85 δισ. δολ. που θα επιβληθούν αυτόματα την 1η Μαρτίου, αν δεν βρεθεί συμφωνία.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου έχει ευεργετική επίδραση για την επενδυτική ψυχολογία μέχρι στιγμής. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματά τους οι Coca-Cola, Fossil, PepsiCo και Kraft Foods.

Ο τίτλος της Nike ενισχύεται σήμερα 1,5% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της.

Η Google υποχωρεί 0,8% μετά την ανακοίνωσε του προέδρου Eric Schmidt ότι σκοπεύει να πωλήσει σχεδόν τις μισές από τις μετοχές του στην επιχείρηση.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποία αναμένεται να ασχοληθούν κυρίως με την διάσωση της Κύπρου και την ισοτιμία του ευρώ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 6.277 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,24% στις 7.634 μονάδες, ενώ ο CAC 0,04% υψηλότερα στις 3.651 μονάδες.

Κάθετη πτώση 12% υπέστη η μετοχή της Novo Nordisk, καθώς η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση για το κρίσιμο νέο σκεύασμα ινσουλίνης μεγάλης διαρκείας Tresiba.

Πολλά ασιατικά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό του σεληνιακού νέου έτους. Οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, της Ν. Κορέας και της Μαλαισίας θα παραμείνουν σε αργία σχεδόν όλη την εβδομάδα.

Κάθετη πτώση εμφανίζει η τιμή του χρυσού, ευθυγραμμιζόμενη με τις απώλειες σε όλα τα εμπορεύματα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα υπάρξει φραστική παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος από την σύνοδο της Group of Seven.

Το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού χάνει 15 δολάρια ή 1% και πλέον στα 1.650 δολ. ανά ουγκιά. Ο χρυσός κατά κανόνα ευνοείται από τις ανταγωνιστικές νομισματικές αποτιμήσεις, καθώς χρησιμοποιείται ως «σκληρό νόμισμα» που αγοράζουν οι επενδυτές εναλλακτικά από τα πτωτικά χαρτονομίσματα.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου μετά την αρχική πτώση, αυτή την ώρα ενισχύεται 0,94% στα 96,62 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v