Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές μεταβολές στην Wall Street

Σε φάση "ανάπαυσης" παραμένει η Wall περιμένοντας το μπαράζ από ομιλίες στελεχών της Fed αλλά και του Προέδρου Obama. Κινεί τα νήματα η υπόσχεση των G7 για νομισματική ανακωχή. Κέρδη ευρωαγορών χάρη στην Barclays.

Σταθεροποιητικές παραμένουν οι κινήσεις στην Wall, αλλά πάντως με θετικές διαθέσεις, περιμένοντας το «μπαράζ» από ομιλίες στελεχών της Fed αλλά και του αμερικανικού Προέδρου Barack Obama.

Το δολάριο παραμένει σταθερό μετά την δήλωση της Group of Seven ότι τα μέλη δεν θα «χρησιμοποιήσουν» τους συναλλαγματικούς μηχανισμούς.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 14.008 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,13% στις 1.518 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,13% στις 3.187 μονάδες.

Πολλά στελέχη της Fed θα παραθέσουν ομιλίες σήμερα, από τις οποίες οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραθέσει την ετήσια ομιλία προς το έθνος, από την οποία αναμένονται ενδείξεις για την κατεύθυνση της χώρας και της οικονομίας.

Το μοτίβο της σημερινής συνεδρίασης είναι υποτονικό, όπως και της προηγούμενης, όπου ο όγκος συναλλαγών ήταν ο χαμηλότερος μέχρι στιγμής στο έτος. Η πολύ ήπια διόρθωση που καταγράφουν οι δείκτες μετά την αναρρίχηση σε υψηλά 5ετίας, θεωρείται ιδιαίτερα θετική από τους αναλυτές, καθώς δείχνει ό τι τον έλεγχο της αγοράς εξακολουθούν να έχουν οι αγοραστές.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της Michael Kors εκτινάσσεται 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Coca-Cola Co. αντιδρά με μικρή πτώση στο Q4.

Το φωτεινό σημείο που ξεχώρισε στις σημερινές συνεδριάσεις ήταν η άνοδος 1,9% του Nikkei 225, χάρη στην περαιτέρω υποχώρηση του γεν. Οι όγκοι συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλοί στην Ασία, όπου αρκετά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό του κινεζικού Νέου έτους.

Η προσπάθεια των G7 να καθησυχάσουν τους φόβους για «νομισματικό πόλεμο» με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, άσκησε νέες πιέσεις στον χρυσό αρχικά, αλλά στην συνέχεια το μέταλλο ανέκαμψε και κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 0,18% στα 1.652 δολάρια ανά ουγκιά.
 
Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 38 σεντς στα 97,41 δολ. ανά βαρέλι.

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ανοδική στροφή που προκάλεσε το μεσημέρι η Barclays τονώθηκε από τα θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι συναλλαγές στις ευρωαγορές ξεκίνησαν επιφυλακτικά και σταθεροποιητικά, αλλά το μεσημέρι παρατηρήθηκε θετικό γύρισμα με πρωταγωνιστή την Barclays η οποία σημείωσε άλμα 4,7% μετά την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Antony Jenkins και των μαζικών απολύσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 6.338 μονάδες, ο DAX με κερδη 0,34% στις 7.660 μονάδες, ενώ ο CAC 1% υψηλότερα στις 3.687 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v