Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ πιέζει την Wall Street

Τα "βαριά" στατιστικά από την Ευρώπη πιέζουν την Wall, αν και τα καλά εγχώρια μεγέθη για την ανεργία και το μεγάλο deal της Heinz (+20%) περιορίζουν τις απώλειες. Νευρικότητα ενόψει G20.

Τα «βαριά» στατιστικά από την Ευρώπη πιέζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά τα καλά εγχώρια στατιστικά και το μεγάλο deal της Heinz περιορίζουν τις απώλειες.

Μετά από άνοιγμα στο -05% περίπου, η πτώση στην συνέεια περιορίζεται και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 13.970 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,15% στις 1.518 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 3.187 μονάδες.

Από το αμερικανικό στατιστικό μέτωπο το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 341.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 27.000.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Wall Street, ο δείκτης Dow υποχώρησε κι έκλεισε χαμηλότερα από τα υψηλά 5ετίας που έχει κατακτήσει μετά την άνοδο 6% του Ιανουαρίου.

Το ενδιαφέρον περιστρέφεται για την συνέχεια στην οικονομική σύνοδο της Group of 20 στην Μόσχα, για τυχόν σχόλια όσον αφορά την απειλή για τον αποκαλούμενο «πόλεμο των νομισμάτων.»

Το δολάριο ενισχύεται, ειδικά έναντι του ευρώ που πιέζεται από τα δυσμενή στατιστικά μεγέθη για την ευρωζώνη. Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων, στα 1,3320 δολ.

Το ΑΕΠ της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2012 έναντι εκτιμήσεων για ύφεση 0,4%.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,5% χαμηλότερα στις 6.327 μονάδες, ο DAX με πτώση 1,05% στις 7.631 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,77% στις 3.670 μονάδες.

Η μετοχή της Nestle υποχώρησε 2,7% γιατί τα αποτελέσματα Q4 δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, στο επίκεντρο βρίσκεται η μεγάλη είδηση της ημέρας, όπου η Berkshire Hathaway, το επενδυτικό όχημα του «γκουρού» των επενδύσεων Warren Buffett και ο όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων 3G θα εξαγοράσουν την βιομηχανία τροφίμων H.J.Heinz έναντι 28 δισ. δολ

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Cisco Systems υποχωρεί μετά την ανακοινωση των αποτελεσματων της.

Κινητικότητα επικρατεί και στις μετοχές των AMR (+4%) και US Airways (+2,7%) που ανακοίνωσαν επίσημα το σχέδιο συγχώνευσής τους.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού ανακάμπτει με κερδη 2 δολ. στα 1.647 δολ. ανά ουγκιά και του πετρελαίου ενισχύεται 0,66% στα 97,65 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v