Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street μετά τη Fed

Έντονες διακυμάνσεις στη Wall Street μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και τις δηλώσεις Πάουελ. Απώλειες και για τους τρεις δείκτες. Στο 3,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα αργό και χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street μετά τη Fed

Πτωτικά γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τράπεζες και πληθωρισμό.

Νωρίτερα με θετικό πρόσημο είχε υποδεχθεί η Wall Street την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ συνέχισε τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αλλά με πιο ήπιο ρυθμό, αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 4,75% με 5%.

Στην προηγούμενη συνεδίαση είχε προχωρήσει επίσης σε αύξηση 25 μονάδων βάσης.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 32.361 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 11.824 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,50% στις 3.982 μονάδες. 

Η Wall Street είχε κλείσει σε θετικό έδαφος στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, εν μέσω αισιοδοξίας από τη διάσωση της Credit Suisse, ωστόσο η αδυναμία εύρεσης ενός σχεδίου στήριξης της αμερικανικής περιφερειακής τράπεζας First Republic έχει επαναφέρει τους φόβους για τον κίνδυνο ντόμινο πτωχεύσεων στον τραπεζικό τομέα.

Η μετοχή της First Republic κινείται 3% χαμηλότερα. 

H μετοχή της PacWest υποχωρεί 9%. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 1,4 δισ. δολάρια από την Atlas SP Partners, μετά τη φυγή του 20% των καταθέσεων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,4% στα 70,65 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα, στα 1.955 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,078 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,47% και η απόδοση του 2ετούς κινείται χαμηλότερα κατά 20 μονάδες βάσης στο 3,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v