Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάθεση Α. Βγενόπουλου στον αντεισαγγελέα

Στη σκανδαλώδη ανεπάρκεια των κ.κ. Ρέππα και Σηφουνάκη προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών  υπογράμμισε ο κ. Α. Βγενόπουλος.

Κατάθεση Α. Βγενόπουλου στον αντεισαγγελέα
Στη σκανδαλώδη ανεπάρκεια των κ.κ. Ρέππα και Σηφουνάκη, μετά τους τελευταίους επικοινωνιακούς τους χειρισμούς, προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και η έλλειψη παντελούς σοβαρότητας υπογράμμισε ο κ. Α. Βγενόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον αντιεισαγγελέα αναφορικά με το θέμα των άγονων γραμμών.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την κατάθεσή του στον αντιεισαγγελέα πρωτοδικών κ. Παρασκευά Αδάμη που έχει αναλάβει την δικαστική έρευνα για την υπόθεση των «άγονων γραμμών»:

«Ξεκίνησε σήμερα η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των 15 άγονων γραμμών που όπως είναι γνωστόν ανατέθηκαν με επιβάρυνση του Δημοσίου κατά 2,2 εκ. Ευρώ, ενώ εμείς είχαμε προσφερθεί να τις πετάξουμε με μηδενική επιδότηση. Κατόπιν νομότυπης κλήσεως μου κατέθεσα ως μάρτυρας στον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παρασκευά Αδάμη όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα που θα τον βοηθήσουν στο έργο του.

Εν τω μεταξύ πριν δύο μέρες οι κ.κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή που την βάφτισαν σαν πόρισμα και μάλιστα πόρισμα «καταπέλτη», σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη και την Κοινή Γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας σήμερα άρχισε να διερευνάται.

Ακόμη, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο που πήρε παραληρηματικές διαστάσεις, χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και τον νεκρό Αρχιεπίσκοπο. Προφανώς σ΄αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω για να τους ακολουθήσω, αισθάνομαι δε ότι οι ποταπές εκφράσεις τους, λόγω τις προέλευσής τους, αποτελούν τίτλο τιμής προς όποιον απευθύνονται.

Επί της ουσίας ισχύουν τα σχόλιά μου περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δύο Υπουργών στον Τομέα των Μεταφορών και επί του θέματος θα επανέλθω σύντομα και με πρόσθετη τεκμηρίωση. Δυστυχώς στην σκανδαλώδη ανεπάρκειά τους, μετά τους τελευταίους επικοινωνιακούς τους χειρισμούς, προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και η έλλειψη παντελούς σοβαρότητας.

Τέλος, η προσπάθειά τους να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό συνολικά είναι κατανοητή αλλά ατυχής. Υπάρχουν ήδη στην σημερινή Κυβέρνηση Υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές.»

Τι απαντά ο Δ. Ρέππας

Είναι προφανές ότι αν θα υπέβαλα ποτέ σχετικό αίτημα, ο κ. Βγενόπουλος δεν θα με προσλάμβανε στις επιχειρήσεις του σαν ανεπαρκή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μου. Έχω επιλέξει χρόνια τώρα ν’ απευθύνομαι στον ελληνικό λαό που με «προσλαμβάνει» να τον εκπροσωπώ υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα σκανδαλωδώς ανεπαρκής σε θέματα διαφάνειας, διαγωνισμών και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση, ένα κράτος σε διάλυση. Δεν πάει άλλο. Και ας ξεβολευτούν όσοι διατυμπανίζουν ότι μετά από έντονες πιέσεις τους κατάφερναν να αναβάλλουν διαγωνισμούς. Ασφαλώς, όπου πρέπει το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Ας καταλάβουν όμως όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων.

Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός ν’ αλλάξουν και τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v