Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ανδρέας Ψυχάρης

«Δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα», δηλώνει. Τη θέση του καταλαμβάνει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ανδρέας Ψυχάρης

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Α' Αθήνας της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης. Προηγουμένως είχε ψηφίσει την τροπολογία για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τις οποίες εξαιρούνται οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και αυτή για τα «κόκκινα δάνεια». 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Αποφάσισα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή µου από το βουλευτικό αξίωμα. Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι, δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα.

Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας µε σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας.

Έπειτα από δυόμισι χρόνια, διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.∆. Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που µου έδωσε να συμμετάσχω στις εκλογές του 2012 µε τους συνδυασμούς του κόμματός µας.

Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».

Τη θέση του στο κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος και αποδέχτηκε σχετική τη πρόσκληση.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μωραϊτάκης σημειώνει: «Με προτεραιότητα την αφοσίωση και την αγάπη μου προς την πατρίδα και θέτοντας σε υποδεέστερη μοίρα αναληφθείσες μετά τον Ιούνιο 2012 επαγγελματικές υποχρεώσεις, αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική θέση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθήνας.

Υπόσχομαι ότι θα κάνω κάθε προσπάθεια να αντιπροσωπεύσω επάξια τους συμπολίτες μου που έχουν πληγεί και εξακολουθούν να πλήττονται από την δυσμενή οικονομική συγκυρία. Επίσης να εκπροσωπήσω επάξια την αγορά και όλους όσοι απασχολούνται σε αυτήν είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως στελέχη, είτε ως επιχειρηματίες.

Εξυπακούεται ότι οι επενδυτές καθώς και οι ομολογιούχοι, οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και όλοι όσοι αδικήθηκαν θα τύχουν κάθε προσπάθειας αποκατάστασης της αδικίας που τους προκλήθηκε.

Θα συνεργασθώ με όλους τους ενδιαφερόμενους Υπουργούς και φορείς και θα προσφέρω όλη μου την εμπειρία και τεχνογνωσία για να έρθει η ανάπτυξη στον τόπο μας με μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να γίνει η Ελλάδα Διεθνές Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας. Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και θα καταπολεμηθεί η ανεργία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v