Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Οι πολίτες πρέπει να δώσουν την πρώτη εντολή στη ΝΔ

Μόνο μια κυβέρνηση ΝΔ θα φέρει σταθερότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει την αστάθεια, τόνισε. «Η κοινοβουλευτική μας ομάδα δεν είναι ρεμπέτ ασκέρ, αυτός έχει τους 53». Κυβέρνηση με ικανούς και άξιους. Το μνημόνιο, η λίστα Λαγκάρντ και η δικαιοσύνη.

Μεϊμαράκης: Οι πολίτες πρέπει να δώσουν την πρώτη εντολή στη ΝΔ

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη σταθερότητα που θα φέρει μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ σε σχέση με την αβεβαιότητα που θα προκαλέσει μια νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ. 

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης αποδόμησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που είχε μόλις προηγηθεί. 

«Κατεστημένο είναι ο ίδιος ο Τσίπρας και για αυτό λέω εγώ όχι στο κατεστημένο. Ο Τσίπρας δεν είναι καινούργιο. Είναι ηλικιακά νέος αλλά είναι κάτι πολύ παλιό. Ακολουθεί παλαιοκομματικές νοοτροπίες», υπογράμμισε. 

Μας είπε ότι μάτωσε για να μην ματώσει ο λαός αλλά ο λαός μάτωσε, υπογράμμισε και θύμισε τις μειωμένες συντάξεις, τον ΕΝΦΙΑ, τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες. «Και όχι μόνο αυτό. Δεν γνωρίζει κιόλας. Μας είπε ότι η επικουρική μειώθηκε 2%, τον πληροφορώ ότι μειώθηκε 6%», τόνισε. 

Ο κόσμος γνωρίζει ότι μπορεί να είσαι νέος αλλά να είσαι φαύλος και να μην φέρνεις τίποτα το καινούργιο, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. Εκτίμησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι νέο. «Είναι 18-20 χρόνια κόμμα, απλά η χώρα ήταν στην κανονικότητα.  Αν η χώρα γυρίσει στην κανονικότητα –που μου φαίνεται ότι γυρίζει- θα επιστρέψει στα ποσοστά του 3-4%».

Ψήφος στον Τσίπρα σημαίνει αβεβαιότητα

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εγγυάται σταθερή διακυβέρνηση. "Ενώ θέλησε να πάει προς την κεντροαριστερά, δεν το άντεξε και για αυτό πήγε και στις εκλογές. Πήρε 251 ψήφους στο κοινοβούλιο, κόντεψε να γίνει εθνικός ηγέτης και ξαναέγινε ομαδάρχης. Ψήφος στον Τσίπρα σημαίνει αβεβαιότητα. Δεν μπορεί να γυρίσει σε ομαλότητα γιατί έχει τους 53. Αν του φύγουν οι 53 και οι υπόλοιποι που ψήφισαν παρών, τι θα κάνει;»

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, ο Τσίπρας έχει στρατηγικό κενό. Γιατί λέει όχι σε μας; Γιατί αν πει ναι, θα του φύγουν και οι υπόλοιποι, θα λακίσουν, πρόσθεσε, τονιζοντας ότι έχει εύθραυστη κοινοβουλευτική ομάδα.

Μην θεωρεί δεδομένη την ψήφο της ΝΔ

Πρέπει να συγκρίνει ο πολίτης πώς ήταν το Γενάρη και πώς είναι σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι μόνο αν η ΝΔ είναι πρώτη θα υπάρχει σταθερότητα.

Υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ είναι αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ψήφος της, όπως και των άλλων κομμάτων, σε οτιδήποτε πάει ο Τσίπρας να διαπραγματευτεί. Δεν βγαίνουμε τώρα από την Ευρώπη, εξήγησε.

Δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο

Εμείς θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Αυτός δεν τις πιστεύει. Θα ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα. Αυτός τα μπλόκαρε, τόνισε. Εχουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, σημείωσε.

«Η θα ψηφίσουν ΝΔ και θα έχουν σταθερότητα, ή θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και θα έχουν από Δευτέρα μια μεγάλη αβεβαιότητα», τόνισε. Σημείωσε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα μπορέσουν να στηρίξουν την εφαρμογή της συμφωνίας. «Δεν είμαστε ρεμπέτ ασκέρ όπως είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Επανέλαβε ότι ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη, καθώς τώρα λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που ο ίδιος υπέγραψε. Εγώ, σημείωσε, διαχώρισα τη θέση της ΝΔ για αγρότες και το παιδεία. Το γιατρό με το φακελάκι που ξαναπήρε με το νόμο Κατρούγκαλου δεν θα τον έπαιρνα, τόνισε. 

«Ο κ. Τσίπρας βάζει πλαστά διλήμματα, δεν μπορεί στη διαφθορά να είναι α λα καρτ. Όλα στο φως, και η λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Τσίπρα, είναι πλήρης παραφροσύνη», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Θα κάνω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους

Η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με ικανούς και άξιους, είτε είναι στα ψηφοδέλτια είτε όχι. Δεν έχουμε περιθώρια. Είναι τελευταία ευκαιρία, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν θα βάλει τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, είπε "Εάν έχουν τα κοτσια. Δεν θα γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών ή κυβέρνηση καθηγητών. Θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουν να συνεργαστούν και να είναι στο υπουργικό μου συμβούλιο".

Εχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι ανάγκη να είναι ντίβες και σωτήρες. Είναι κοινοί, μετριοπαθείς άνθρωποι που μπορούν να συνεννοηθούν και με τους έξω.

Το ταγκό θέλει δυο 

Σε ερώτηση εάν θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, επανέλαβς ότι τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν συνθέσεις. Εχω πειστεί ότι η λύση είναι σύνθετη και πρέπει να έχουμε συνεργασίες. Αν δεν θέλει όμως, υπάρχουν τα άλλα κόμματα. Το ταγκό θέλει δύο.

Εκτίμησε ωστόσο ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα δεχτεί. «Μας το είπε ο άνθρωπος. Αλλά γιατί το αποκλείει; Είναι νορμάλ δηλαδή με τον Καμμένο; Πώς το έχει δει, ότι ο Καμμένος είναι καλύτερος από εμάς; Για ένα χρόνο περίπου θα ακολουθήσουμε αυτά που εσύ υπέγραψες. Αυτό του λέω, ελα ρε φίλε να τα κάνουμε μαζί. Ας αναλογιστούν οι πολίτες γιατί δεν το θέλει. Αυτές είναι οι συμπεριφορές που έχουν κάνει κακό στη χώρα», τόνισε.

Οι ουρές του προγράμματος 

Ξέρει τι έχει υπογράψει; Εχει στηρίξει όλη τη στρατηγική του στη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται το Δεκέμβριο, τόνισε.

Υπογράμμισε ότι οι περίφημες "ουρές" του προγράμματος είναι η δημόσια διοίκηση, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ και το ασφαλιστικό. 

«Μας λέει ότι τα γλίτωσε. Τρίχες. Όλα αυτά είναι μέσα στο πακετάκι. Όχι να μας λένε ότι αυτά που υπογράψανε δεν θα εφαρμοστούν», τόνισε. 

Σημείωσε δε ότι σε μια εκλογή της ΝΔ προτεραιότητα θα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την ΕΕ "και μετά θα πάμε να μιλήσουμε". Εκτίμησε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει από το Πάσχα του 2016 ή το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2016. "Από εκεί και μετά θα μπορούμε να τα λειάνουμε", σημείωσε. 

Ερωτηθείς για τα πρώτα μέτρα ελάφρυνσης στην περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσει να ακυρώσει θα είναι ο αυξημένος ΦΠΑ στην εκπαίδευση και η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Επίσης, είπε ότι είναι υπό εξέταση, εάν το δηλωθέν εισόδημα του 2016 είναι πιο υψηλό από του 2015, να υπάρξει η δυνατότητα φορολόγησης με χαμηλότερο ποσοστό. "Χωρίς όμως να νομιμοποιήσουμε φοροφυγάδες", σημείωσε.

Η λίστα Λαγκάρντ

Ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να πετάει λάσπη, υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ.   

«Οσοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ δεν είναι φοροφυγάδες. Πόσοι δικοί του είναι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ; Ακόμη και αυτοί με τους οποίους πήγε διακοπές. Μην το παίζει λοιπόν προστάτης των εισαγγελέων», τόνισε. 

«Εάν έχει να πει κάτι, να βγει να το πει. Γιατί μας λέει να μην υπάρχουν παρεμβάσεις. Τι είναι, ο μπαμπάς της δικαιοσύνης; Πρέπει να μαζευτεί ο Τσίπρας, η συμπεριφορά του δεν είναι αξιοπρεπής», υπογράμμισε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v