Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν αλλάζει το τίμημα για ΔΕΣΦΑ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τον διαγωνισμό με σεβασμό σε όσα ορίζει η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν και χωρίς να αλλάξει το τίμημα ή η νομοθετική ρύθμιση, διεμήνυσε το υπουργείο Ενέργειας στη SNAM.

Δεν αλλάζει το τίμημα για ΔΕΣΦΑ

Η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και των νοικοκυριών, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας.

Κατά τη σημερινή συνάντηση με εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρίας SNAM (σ.σ. ενδιαφερόμενη για μειοψηφικό ποσοστό), αποσαφηνίστηκε από το υπουργείο ότι η επιδιωκόμενη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης πρέπει να βασίζεται:

* Στον απόλυτο σεβασμό της διευθέτησης της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η SOCAR δεν μπορεί να διαθέτει ποσοστό μεγαλύτερο από 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ και οφείλει να περιοριστεί σε ρόλο παθητικού μετόχου.

* Στη μη μεταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ, που τυχόν αμφισβήτησή του θα οδηγούσε σε ακύρωση του διαγωνισμού.

* Στη διατήρηση του καθεστώτος που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τον ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Οι συζητήσεις συνεχίζονται εποικοδομητικά, καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v