Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια: Χωρίς αυξήσεις το ΕΤΜΕΑΡ λέει ο Σκουρλέτης

Ο Υπουργός Ενέργειας εκτιμά πως δεν υπάρχει αύξηση για το ΕΤΜΕΑΡ. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο επόμενο διάστημα η ΔΕΗ και οι άλλοι προμηθευτές δεν θα μεταφέρουν στην κατανάλωση αυτή τη χρέωση.

Ενέργεια: Χωρίς αυξήσεις το ΕΤΜΕΑΡ λέει ο Σκουρλέτης

Κάλυψη του προαπαιτούμενου για μηδενισμό του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, χωρίς να αυξάνεται, αμέσως τουλάχιστον το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν οι καταναλωτές, επιδιώκει με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, γεγονός που τόνισε ιδιαίτερα με την παρέμβασή του στη Βουλή.

Αυτό εκτιμά ότι θα πετύχει, με την παράταση κατά έξι μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2017, της προθεσμίας για μηδενισμό του ελλείμματος, την οποία συμφώνησε με τους Θεσμούς, όπως και με την επιβολή στους προμηθευτές χρέωσης, για τα ποσά που ωφελούνται λόγω της συμμετοχής των ΑΠΕ στην ημερήσια αγορά 

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο επόμενο διάστημα η ΔΕΗ και οι άλλοι προμηθευτές δεν θα μεταφέρουν στην κατανάλωση αυτή τη χρέωση.

Η εικόνα πάντως για το αν θα υπάρξει επιβάρυνση των καταναλωτών από αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο τέλος του μήνα, καθώς σύμφωνα με την τροπολογία, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου η ΡΑΕ θα πρέπει να εκδώσει την απόφασή της για το τέλος ΕΤΜΕΑΡ.

Ειδικά πάντως για το 2017, ορίζεται ότι οι αποφάσεις της ΡΑΕ για την αναπροσαρμογή των χρεώσεων του ΕΤΜΕΑΡ θα εκδίδονται ανά τρίμηνο (αντί του εξαμήνου που ισχύει ), ώστε, να γίνεται έγκαιρα κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή (αύξηση) του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v