Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Θέλουμε συνολική συμφωνία για την Ελλάδα εντός 2016

Ικανοποίηση για τον ανασχηματισμό και την παραμονή του «αξιόπιστου» και «θετικού» Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Στόχος, συνολική συμφωνία για χρέος-μεταρρυθμίσεις ως τα τέλη της χρονιάς.

Μοσκοβισί: Θέλουμε συνολική συμφωνία για την Ελλάδα εντός 2016

Την επίσκεψή του στην Αθήνα ως τα τέλη Νοεμβρίου αποκάλυψε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του πριν από το Eurogroup.
Όπως είπε, θα παρουσιάσει την κατάσταση αναφορικά με την Ελλάδα και τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του χρέους, τόνισε ότι στα συμπεράσματα της απόφασης του Eurogroup υπάρχει σαφής διαφοροποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν σε κάθε περίπτωση και των μεσοπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων μέτρων, μετά το 2018.

«Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε άμεσα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ότι θα εξετάσουμε τη συζήτηση για την ανάγκη μεσοπρόθεσμων μέτρων στη βάση της νέας ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλουμε μια παγκόσμια συζήτηση που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, που γίνονται, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και τη συζήτηση για το χρέος.

Ελπίζω να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων πριν το τέλος του χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ανασχηματισμός

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό σχολίασε πως είναι πολύ χαρούμενος για το γεγονός πως παραμένει στη θέση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που είναι «αξιόπιστος» και «θετικός».

«Θα έχω την ευκαιρία να τους δω όλους στην Αθήνα πριν τα τέλη Νοεμβρίου. Ερχομαι για να εξασφαλίσω ότι θα έχουμε επιτυχία στην κοινή προσπάθεια», ανέφερε ο επίτροπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v