Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ: Ενα βήμα πριν την... έξοδο οι Αζέροι

Το γεγονός ότι δεν έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα των Αζέρων, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η αξία της εταιρείας μειώθηκε στο μισό μετά τις παρεμβάσεις Σκουρλέτη, όπως και η τμηματική καταβολή του τιμήματος, φαίνεται ότι απομακρύνουν οριστικά τους Αζέρους από τον ΔΕΣΦΑ.

ΔΕΣΦΑ: Ενα βήμα πριν την... έξοδο οι Αζέροι

Η έκπληξη θα είναι οι Αζέροι να ανανεώσουν την εγγυητική τους που λήγει σήμερα, ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ, αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο Euro2day.gr, θέλοντας να περιγράψουν το αρνητικό κλίμα στην εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διοίκηση της Socar, όπως και η ιταλική SNAM, δεν συμφώνησαν και με τις τελευταίες «διορθώσεις» στις ρυθμίσεις για το ύψος των τιμολογίων χρήσης του Συστήματος φυσικού αερίου, στις οποίες προχώρησε η ελληνική πλευρά, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του μετόχου του ΔΕΣΦΑ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα των Αζέρων, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η αξία της εταιρείας μειώθηκε στο μισό μετά τις παρεμβάσεις Σκουρλέτη, όπως και η τμηματική καταβολή του τιμήματος, φαίνεται ότι απομακρύνουν οριστικά τους Αζέρους από τον ΔΕΣΦΑ.

Έτσι το Δημόσιο και τα ΕΛΠΕ, ως κάτοχοι του 66% που θα μεταβιβαζόταν, χάνουν 188 και 212 εκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως, ενώ πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να «τα βρει» και με τους θεσμούς, καθώς η ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, η οποία σέρνεται από το 2013, έχει περιληφθεί στα προαπαιτούμενα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τις πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση της πώλησης μετά το «σπάσιμο» των σχέσεων Σκουρλέτη με τους Αζέρους ανέλαβε το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιάκος, ενώ εφόσον δεν ανανεωθεί τελικά η εγγυητική καλής εκτέλεσης, όπως και αναμένεται, τότε θα επαναπροκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v