Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άνοιξη» κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας κινούνται οι κρατήσεις στη «Μεγάλη Βρετανία» και στο «Κινγκ Τζορτζ» στο πρώτο τρίμηνο. Ποιοι πελάτες οδηγούν τον χορό των κρατήσεων το 2017.

«Άνοιξη» κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος

Τις ισχυρές ενδείξεις για νέα αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα το 2017 επιβεβαιώνει η εξέλιξη των κρατήσεων των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρετανία» και «Κινγκ Τζορτζ» της Πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Euro2day.gr ο Γ. Δ/ντής του ξενοδοχείου Μεγ. Βρετανία Τιμ Ανανιάδης, οι κρατήσεις του πρώτου τριμήνου καταγράφουν νέα αύξηση σε σύγκριση με το 2016 και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας.

Η πληρότητα των δύο ξενοδοχείων, που βρίσκονται στη «βιτρίνα» πολυτελείας του κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας, κατέγραψε στο ίδιο διάστημα άνοδο της τάξης του 5%-10%, σύμφωνα με τον Τ. Ανανιάδη. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον διατηρηθεί ο ρυθμός κρατήσεων, εκτιμά πως οι δύο μονάδες θα εμφανίσουν αύξηση εσόδων στην τρέχουσα χρήση.

Σημειώνεται πως τα δύο ξενοδοχεία διαχειρίζεται η εισηγμένη ξενοδοχειακή εταιρεία Λάμψα σε συνεργασία με τον διεθνή όμιλο Marriott.

Ο Τ. Ανανιάδης, ταυτόχρονα, επεσήμανε πως οι κρατήσεις του πρώτου τριμήνου αντιπροσωπεύουν το 20%-30% του συνόλου της χρονιάς. Για τον λόγο αυτό, τόνισε, ασφαλέστερες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου θα μπορούν να γίνουν από τον Μάιο.

Υπενθύμισε, μάλιστα, αυτό που συνέβη το 2015. Στη συγκεκριμένη χρονιά, εξήγησε, οι κρατήσεις των δύο ξενοδοχείων μέχρι τον Μάρτιο κινούνταν με σημαντική αύξηση έναντι του 2014, αλλά οι εξελίξεις που ακολούθησαν οδήγησαν στο να ανατραπεί πλήρως η εικόνα.

Το στέλεχος του ομίλου Marriott απέδωσε σε σημαντικό βαθμό την άνοδο των κρατήσεων στην αρχή της χρονιάς, στις νέες αεροπορικές συνδέσεις προς την Αθήνα. Επιπλέον, στο γεγονός ότι ταξιδεύουν πλέον στην Αθήνα πελάτες από τον Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ώθηση, σύμφωνα με τον ίδιο, στις κρατήσεις στα δύο ξενοδοχεία έδωσαν κυρίως πελάτες από τα εμιράτα του Κόλπου, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και τα Βαλκάνια.

«Ολοένα περισσότεροι επισκέπτες από αυτές τις χώρες δείχνουν να προτιμούν να έλθουν στην Αθήνα αντί κάποια άλλη από τις γνωστές πρωτεύουσες της Ευρώπης» σημείωσε.

Αναφορικά με τη μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων κατά 30% φέτος στην Ελλάδα και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα δύο ξενοδοχεία, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι όποιες απώλειες θα ισοσκελιστούν.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως οι επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς που θα φθάσουν στην Αθήνα με τα νέα δρομολόγια που εγκαινιάζονται το 2017, θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες. «Όσοι έρχονται στην Ελλάδα από μακρινούς προορισμούς για να κατευθυνθούν στα νησιά, επιλέγουν να περάσουν κάποιες μέρες στην Αθήνα πριν φύγουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v