Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πανόραμα του πλαστικού χρήματος

Oλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που προσφέρονται από Eθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Attica Bank. Tα προγράμματα επιβράβευσης και τα bonus. Tα επιτόκια και οι επιστροφές. Ο «φόβος» των Ελλήνων για τις online συναλλαγές.

Το πανόραμα του πλαστικού χρήματος

Aυξημένα μερίδια και καινούργιο έδαφος κερδίζει καθημερινά το πλαστικό χρήμα. Περισσότερο συνειδητοποιημένο από ποτέ, το καταναλωτικό κοινό χρησιμοποιεί πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στις συναλλαγές του για αγορές αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και για μια σειρά πληρωμών. Οι τράπεζες παρέχουν πλήρη γκάμα προϊόντων και συνδέουν τις περισσότερες κάρτες με προγράμματα επιβράβευσης.

Αlpha Bank

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Βonus
Έχοντας συμπληρώσει ήδη μια επιτυχημένη παρουσία 10 ετών, με περισσότερους από 1 εκατ. πελάτες και άνω των 4.500.000 εξαργυρώσεις Bonus πόντων, το πρόγραμμα Επιβράβευσης Bonus της Αlpha Bank στοχεύει ακόμη ψηλότερα. Συνολικά, περισσότερα από 4.000 εμπορικά καταστήματα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, το οποίο εξακολουθεί να διευρύνεται με την προσθήκη νέων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιβράβευσης στην ελληνική αγορά, το οποίο προσφέρει πόντους για όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται με τις κάρτες Bonus και δίνει τη δυνατότητα εξαργύρωσης των πόντων αυτών σε αγαθά και υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυνατότητα συλλογής Bonus πόντων παρέχεται με τη χρήση των καρτών Bonus σε οποιαδήποτε συναλλαγή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά επίσης και μέσω τραπεζικών προϊόντων, όπως, για παράδειγμα, οι προθεσμιακές καταθέσεις.

Με την έκδοση Bonus κάρτας, απλής ή εταιρικής και με την πρώτη συναλλαγή σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη με το πρόγραμμα επιχείρηση, οι κάτοχοι κερδίζουν συνολικά 5.000 πόντους καλωσορίσματος ως πρώτη επιβράβευση του Προγράμματος. Η Αlpha Bank επιβραβεύει επίσης με Bonus πόντους, και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το τερματικό My Alpha POS.

Το πανόραμα των καρτών της Αlpha Bank συμπεριλαμβάνει χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με τα περισσότερα σήματα, όπως κάρτες Visa, Mastercard, αλλά και τη Diners και την American Express, για την οποία είναι αποκλειστικός εκδότης.

• Αlpha Bank Bonus Visa: Η πιστωτική κάρτα Αlpha Bank Bonus Visa, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Bonus και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο. Παρέχονται 1.000 Bonus πόντοι δώρο με την έκδοση της κάρτας (ισχύει για τις κάρτες που θα εκδοθούν έως 31/12/2017) και 2.000 Bonus πόντοι δώρο για την πρώτη συναλλαγή σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση με το Πρόγραμμα. Ελάχιστη μηνιαία καταβολή μόνο 2%. Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών με πάγιες εντολές. Είναι χωρίς συνδρομή, για το πρώτο έτος. Ετήσια συνδρομή: 24 ευρώ για την κύρια κάρτα, χωρίς συνδρομή για την πρόσθετη κάρτα. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται επιστροφή της συνδρομής για ετήσιες αγορές άνω των 2.000 ευρώ. Επιτόκιο αγορών: 17,75% πλέον εισφοράς Ν 128/75. Έκδοση έως δύο πρόσθετων καρτών. Άτοκες δόσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

• Αlpha Bank Bonus American Express®: Η σύγχρονη προνομιακή κάρτα Αlpha Bank Bonus American Express® προσφέρει 50% επιπλέον Bonus πόντους σε όλες τις αγορές.

• Αlpha Bank Bonus Mastercard: Μία ευέλικτη πιστωτική κάρτα, με το κύρος της Mastercard που παρέχει τα μοναδικά προνόμια του Προγράμματος Bonus.

• Bonus Premium American Express®: H premium κάρτα προσφέρει όλα τα προνόμια των καρτών Bonus, ενώ παράλληλα χαρίζει διπλάσια επιβράβευση για κάθε αγορά, με τη σφραγίδα της American Express. Με την έκδοση της κάρτας (έως 31/12/2017) προβλέπεται δώρο 5.000 bonus πόντοι. Χωρίς συνδρομή, για το πρώτο έτος, με επιτόκιο 17,50%.

• Αlpha Bank Bonus World Mastercard: Εκτός από τα χαρακτηριστικά της Αlpha Bank Bonus Mastercard και τα προνόμια του σήματος Mastercard, η κάρτα αυτή προσφέρει πρόσβαση στον Κατάλογο Χρυσών Καρτών Αlpha Bank Bonus με μοναδικές επιλογές για εξαργύρωση των Bonus ,ταξιδιωτική ασφάλιση, ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αγορών, χωρίς χρέωση και 3.000 Bonus πόντους δώρο με την έκδοση της κάρτας. Χωρίς συνδρομή, για το πρώτο έτος, 50 ευρώ ετήσια συνδρομή στη συνέχεια και επιτόκιο 17,50%.

• Blue American Express®: H διάφανη πιστωτική κάρτα Blue American Express® συνδυάζει την απόλυτη, σύγχρονη εμφάνιση και τα προνόμια του Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus. Δίνει διπλάσιους Bonus πόντους σε κάθε συναλλαγή και μοναδικά προνόμια. Επιτόκιο 17,50%, συνδρομή 24 ευρώ για μετά τον πρώτο χρόνο.

• Enter Bonus American Express®: Η χρεωστική Enter Bonus American Express®, είναι η πρώτη Enter κάρτα που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Bonus. Ετήσια συνδρομή 10 ευρώ. Σύνδεση της κάρτας με έως και 5 τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων. Αποδοχή σε εκατομμύρια επιχειρήσεις με το σήμα American Express.

• Χρυσή και Αργυρή Αlpha Bank Visa Business: Η Χρυσή και η Αργυρή Αlpha Bank Visa Business είναι κάρτες διευκολύνσεως, καθώς οι αγορές δεν επιβαρύνονται με τόκους, εφόσον κάθε μήνα εξοφλείτε το σύνολο του λογαριασμού. Προνόμια: Ενημέρωση και έλεγχος της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας μέσω της υπηρεσίας Alpha Web Banking. Ταξιδιωτική ασφάλιση και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αγορών, χωρίς χρέωση. Χαρακτηριστικά: Δυνατότητα για έκδοση πρόσθετων καρτών, Χρυσών ή Αργυρών. Αγορές σε εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο με το σήμα της Visa. Άτοκες δόσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι brand… Bonus κάρτες

• Aegean Bonus Visa: O κάτοχος της κάρτας κερδίζει Bonus πόντους και μίλια από τα ταξίδια με την Aegean, αλλά και Bonus πόντους από οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή. Ο κάτοχος έχει 5.000 μίλια δώρο καλωσορίσματος και 2.000 πόντους bonus με την πρώτη συναλλαγή. Παρέχεται ταξιδιωτική ασφάλιση. Επιτόκιο 17,25%.

• Notos Bonus American Express: Συγκεντρώνει πόντους με τις αγορές στα καταστήματα notos, notoshome και notosexclusive.

• Vodafone Bonus American Express: Η κάρτα αυτή δημιουργήθηκε από την Αlpha Bank σε συνεργασία με τη Vodafone, και επιβραβεύει με διπλάσιους Bonus πόντους κάθε συναλλαγή και προσφέρει παράλληλα μοναδικά προνόμια επικοινωνίας Vodafone.

• Vodafone Bonus Visa: Προσφέρει απεριόριστα προνόμια επικοινωνίας από τη Vodafone και το Πρόγραμμα Bonus με την αξιοπιστία της Visa.

• Vodafone Bonus World Mastercard: Προσφέρει έκπτωση έως και 40 ευρώ στον μηνιαίο λογαριασμό του κινητού Vodafone εξαργυρώνοντας Bonus πόντους.

• Wind Bonus American Express: Προσφέρει αποκλειστικά προνόμια επικοινωνίας από την εταιρεία Wind μέσα από το πρόγραμμα επιβραβεύσεως Βonus, καθώς και έκπτωση στον μηνιαίο λογαριασμό.

• Wind Bonus Visa: H Wind Bonus Visa προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του προγράμματος Bonus και επιπλέον προνόμια επικοινωνίας (δωρεάν sms, προνομιακές τιμές συσκευών, δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως ενός ορίου κ.ά.), καθώς και έκπτωση στον μηνιαίο λογαριασμό.

Οι κάρτες Diners

Ο χρήστης της κάρτας Diners Club μπορεί να πραγματοποιήσει αγορές σε περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε πάνω από 15.000.000 σημεία διεθνώς και να επωφελείται από τις αποκλειστικές προσφορές και υπηρεσίες του Diners Club. Η προνομιακή πιστωτική κάρτα συμμετέχει στο

Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως των καρτών Diners Club, Shop&Win, συγκεντρώνοντας εύκολα Shop&Win euros με κάθε αγορά σε οποιαδήποτε επιχείρηση.

Οι κάρτες συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Shop&Win, στο οποίο κάθε ένα shop&win euro αντιστοιχεί σε 1 ευρώ.

• Dine Diners: Πρόγραμμα που εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις σε επιλεγμένα εστιατόρια.

• Diners Cosmos Club: Ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

• Diners Club Airport Lounges: Πρόσβαση σε περισσότερες από 700 αίθουσες αναμονής αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο σε ειδικά διαμορφωμένους exclusive χώρους, σε προνομιακές τιμές.

• Shopping protection: Πρόγραμμα προστασίας των αγορών με την κάρτα Diners Club.
Χαρακτηριστικά: Χωρίς συνδρομή για το 1ο έτος. Ετήσια συνδρομή 24 ευρώ για την κύρια κάρτα, χωρίς συνδρομή για την πρόσθετη κάρτα. Η συνδρομή επιστρέφεται για ετήσιες αγορές άνω των 2.000 ευρώ. Επιτόκιο αγορών: 18,60%. Έκδοση έως και 2 πρόσθετων καρτών χωρίς συνδρομή. Άτοκες δόσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η κάρτα Diners Club προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να κερδίζει Shop&Win euros, σε ποσοστό έως 6% επί της αξίας των αγορών του, στους συνεργάτες του Προγράμματος Shop&Win και σε ποσοστό 1% επί της αξίας των αγορών του, σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

• Diners Club Vodafone: Εκτός από τα παραπάνω προνόμια του Diners Club, παρέχεται έκπτωση έως 40 ευρώ στο μηνιαίο λογαριασμό της Vodafone. Επιτόκιο 18,60% . Συνδρομή 35 ευρώ μετά τον πρώτο χρόνο.

• Affinity World Mastercard®: Κάθε συναλλαγή επιβραβεύεται με Affinity euros, για μοναδικά προνόμια αγορών στα καταστήματα του ομίλου Inditex. Η κάρτα προσφέρει ένα Affinity euro για κάθε ευρώ των αγορών σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο. Τα Affinity euros εξαργυρώνονται ως έκπτωση σε οποιοδήποτε κατάστημα του ομίλου Inditex (Zara, Zara Home, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Oysho). Επιτόκιο 19,20%, συνδρομή 15 ευρώ μετά τον πρώτο χρόνο. Δυνατότητα για έως 3 άτοκες δόσεις.

• Dynamic American Express®: H πιστωτική κάρτα Dynamic American Express® ανταμείβει κάθε αγορά με επιστροφή χρημάτων. Συγκεκριμένα, για τις αγορές στο supermarket, ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει 3% επιστροφή χρημάτων και για οποιαδήποτε άλλη αγορά 1% επιστροφή, μέσα από το Πρόγραμμα Επιστροφών Dynamic American Express. Το επιτόκιο είναι 17,50%. Τα χρήματα συγκεντρώνονται στον μηνιαίο λογαριασμό και εξαργυρώνονται σε επόμενες αγορές.

• Energy Mastercard: Συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Energy. Συγκεντρώνονται Energy euros και εξαργυρώνονται ως έκπτωση στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell. Ο κάτοχος της κάρτας συγκεντρώνει Energy euros σε ποσοστό 3% επί της αξίας των αγορών σε καύσιμα στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell Ελλάδος και σε ποσοστό 1% επί της αξίας των αγορών σας σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιτόκιο 19,20%. Συνδρομή 29 ευρώ μετά τον δωρεάν πρώτο χρόνο.

• Notosplus Visa: Σε κάθε αγορά με τη notosplus Visa, το 8% του ποσού των αγορών στα notos, notoshome και notosexclusive και το 1% του ποσού των αγορών σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο, επιστρέφεται με μορφή Δωροεπιταγής.

Κάρτες διευκολύνσεως

• Χρυσή Κάρτα American Express®: Προσφέρει έναν κόσμο μοναδικών προνομίων και αποκλειστικών υπηρεσιών με το διεθνώς καταξιωμένο Πρόγραμμα Membership Rewards®, που συγκεντρώνει άμεσα πόντους από οποιαδήποτε αγορά με τη Χρυσή Κάρτα American Express, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχειακές αλυσίδες, ξεχωριστές υπηρεσίες, καθώς και την Υπηρεσία Freedom, όπου οι πόντοι εξαργυρώνονται σε πληθώρα μοναδικών προϊόντων, πέραν των ήδη επιλεγμένων στον κατάλογο του Προγράμματος. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την χρυσή πιστωτική κάρτα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του μεγαλύτερου Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus, ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει ακόμα περισσότερους Membership Rewards® πόντους. Πρόκειται για κάρτα διευκολύνσεως με την οποία κάθε μήνα ο χρήστης εξοφλεί το σύνολο του λογαριασμού, αποφεύγοντας έτσι τις επιβαρύνσεις τόκων. Χαρακτηριστικά: Ετήσια συνδρομή 80 ευρώ για την κύρια κάρτα, 40 ευρώ για την πρόσθετη κάρτα. Επιτόκιο αγορών: 13,75%.

• Κάρτα American Express®: Εκτός από το Πρόγραμμα Membership Rewards®, που συγκεντρώνει άμεσα πόντους από οποιαδήποτε αγορά με τη Χρυσή Κάρτα American Express, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρέχεται πρόσβαση στις προσφορές του Προγράμματος Bonus. Επίσης, δίνει 3.000 Membership Rewards πόντοι δώρο καλωσορίσματος με την έκδοση της κάρτας και 2.000 Membership Rewards πόντους δώρο για την πρώτη συναλλαγή σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση με το Πρόγραμμα Bonus. Χαρακτηριστικά: Ετήσια συνδρομή 30 ευρώ για την κύρια κάρτα, χωρίς χρέωση για την πρόσθετη κάρτα. Επιτόκιο αγορών 13,75% (Flexible credit line).

• Diners Club Prestige και Diners Club Prestige Vodafone: Εκτός από τα προνόμια του Diners Club ισχύουν τα εξής: Ετήσια συνδρομή 120 ευρώ για την κύρια κάρτα, 60 ευρώ για την πρόσθετη κάρτα. Επιτόκιο αγορών: 4,70%. Έκδοση έως δύο πρόσθετων καρτών. Άτοκες δόσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Οι χρεωστικές κάρτες

• Enter Bonus American Express®: Πρόκειται για χρεωστική κάρτα, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς επιβάρυνση τόκων, αλλά με επιβράβευση Bonus. Πρόσβαση στο λογαριασμό σας από τα ΑΤΜ της Αlpha Bank και του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ στην Ελλάδα, αλλά και τα ΑΤΜ με το σήμα American Express στο εξωτερικό. Δυνατότητα επιλογής ημερήσιου ορίου για αγορές και αναλήψεις μετρητών. Χαρακτηριστικά: Ετήσια συνδρομή 10 ευρώ. Σύνδεση της κάρτας με έως και 5 τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων. Παγκόσμια αποδοχή σε εκατομμύρια επιχειρήσεις με το σήμα American Express.

• Αlpha Bank Enter Mastercard: Η χρεωστική αυτή κάρτα διαθέτει τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Προνόμια: Αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αυτόματη χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού, χωρίς επιβάρυνση τόκων. Αναλήψεις μετρητών από όλα τα ΑΤΜ του δικτύου ΔΙΑΣ στην Ελλάδα. Δυνατότητα επιλογής ημερήσιου ορίου για αγορές και αναλήψεις μετρητών. Έλεγχος του υπολοίπου του τραπεζικού σας λογαριασμού, μέσω των ΑΤΜ της Αlpha Bank και του δικτύου ΔΙΑΣ. Μηνιαία ηλεκτρονική ενημέρωση, μέσω της υπηρεσίας e-statements. Χαρακτηριστικά: Χωρίς συνδρομή και επιτόκιο. Σύνδεση της κάρτας με έως και 5 τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων. Παγκόσμια αποδοχή σε εκατομμύρια επιχειρήσεις με το σήμα Mastercard.

• Αlpha Bank Enter Visa: Ανέπαφη χρεωστική κάρτα. Διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (contactless) και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας συναλλαγές με μοναδική ευκολία, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ίδια προνόμια και χαρακτηριστικά με την προηγούμενη κάρτα.

Οι εταιρικές κάρτες

Επίσης η Αlpha Bank εκδίδει τις εταιρικές κάρτες Enter Bonus American Express, Αlpha Bank Enter Visa Business, Χρυσή και Αργυή Αlpha Bank Visa Bonus, Κάρτα Business American Express Χρυσή και Πράσινη.

Eθνική Τράπεζα

Το go4more είναι το πρώτο πρόγραμμα συνολικής επιβράβευσης, πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά, σε ολόκληρη την Ευρώπη, που επιβραβεύει τον πελάτη της Εθνικής Τράπεζας για τη συνολική σχέση του με την τράπεζα, σε πάνω από 30 προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα προσφέρει ελευθερία στην εξαργύρωση. Το πρόγραμμα αριθμεί πάνω από 800.000 μέλη μέχρι σήμερα, με περισσότερες από 1.000 εγγραφές την ημέρα, ενώ προσφέρει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών με πάνω από 14.500 σημεία προς εξαργύρωση.

Τα μέλη του go4more επιβραβεύονται για τη συνολική σχέση που διατηρούν με την τράπεζα και συγκεκριμένα, κερδίζουν πόντους από τους λογαριασμούς α’ ζήτησης που διατηρούν, τα επενδυτικά και αποταμιευτικά προϊόντα που κατέχουν, τη χρήση των καρτών Εθνικής, τα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα, τα δάνειά τους, τις συναλλαγές που πραγματοποιούν από τα εναλλακτικά δίκτυα, ακόμα και για τα γενέθλιά τους! Τα μέλη μπορούν να εξαργυρώσουν τους πόντους που έχουν συγκεντρώσει σε οποιονδήποτε συνεργάτη, ανεξάρτητα από το σημείο συλλογής πόντων και μπορούν να εξαργυρώσουν με πραγματικό όφελος ως και 100% της αξίας συναλλαγής.

Η Εθνική Τράπεζα και το go4more, έλαβε μέρος στην κατηγορία Best Loyalty Programme of the Year - Financial Services και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Η σπουδαιότητα του βραβείου φαίνεται και από τον ανταγωνισμό που υπήρχε στη συγκεκριμένη κατηγορία, με εταιρείες όπως Barclays/Top Benefit Schemes με το Retail Cashback Programme, Eurobank με το Επιστροφή loyalty programme, Mastercard με το Priceless Specials loyalty platform, Spire Payments / MEPS με το Merchant loyalty management scheme και Visa France / John Paul με το Visa Platinum’s loyalty programme reinvented with a digitally enhanced Concierge.

Οι πιστωτικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• Ευκολία στη χρήση.
• Εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συναλλαγών.
• Δυνατότητα πληρωμής με άτοκες δόσεις.
• Περίοδος χάριτος μέχρι την αποπληρωμή της ελάχιστης καταβολής.
• Συμμετοχή πελατών σε loyalty προγράμματα όπου οι κάτοχοι καρτών συγκεντρώνουν πόντους τους οποίους εξαργυρώνουν σε μελλοντικές αγορές τους είτε εξασφαλίζουν εκπτώσεις σε επόμενους λογαριασμούς.
• Αξιοποίηση πάγιων εντολών για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.
• Πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών Δημοσίου σε δόσεις.
• Δυνατότητα αγοράς αγαθών και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-commerce).
• Παροχή καλύψεων μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων.
• Φορολογικά πλεονεκτήματα καθώς συμμετέχουν στο κτίσιμο του αφορολόγητου.

Η τράπεζα εκδίδει τις ακόλουθες πιστωτικές κάρτες:

• Πιστωτική κάρτα Mastercard
• Πιστωτική κάρτα Visa
• Πιστωτική κάρτα Gold Mastercard
• Platinum Mastercard
• Toyota Visa
• Myclub card Visa

Οι χρεωστικές κάρτες της Εθνικής είναι οι Debit Mastercard και Εθνοcash plus. Οι χρεωστικές κάρτες έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• Διευκόλυνση αγορών χωρίς τη χρήση μετρητών.
• Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας στα ΑΤΜ του δικτύου της Τράπεζας.
• Μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε άλλο λογαριασμό ίδιας τράπεζας.
• Προγράμματα με επιπλέον εκπτώσεις σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα ή αλυσίδες καταστημάτων.

Στον τομέα των εταιρικών καρτών:

• Η ΕΘΝΟDeposit, η κάρτα καταθέσεων μετρητών της Εθνικής Τράπεζας, αποτελεί την ευέλικτη πρόταση για την αυτοματοποίηση των συναλλαγών, παρέχοντάς άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση μέσω των i-bank AΤΜ. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τουριστικών υπηρεσιών κ.ά.

• Η επαγγελματική κάρτα BusinessCard Mastercard είναι ένα σύγχρονο και ευέλικτο μέσο συναλλαγών, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει επαγγελματικές ανάγκες. Αξιοποιώντας το όριο συναλλαγών, ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησής του σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, η BusinessCard Mastercard με τεχνολογία chip, παρέχει ασφάλεια σε όλες τις συναλλαγές.

• Η Debit Mastercard Business, η χρεωστική κάρτα της Εθνικής Τράπεζας, σε συνδυασμό με την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών αποτελεί την ευέλικτη πρόταση για την κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών και τη διαχείριση των επαγγελματικών εξόδων, εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια.

Eurobank

Η τράπεζα προσφέρει την Επιστροφή, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών στην Ελλάδα, με περισσότερες από 7.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις πανελλαδικά, που προσφέρει στον πελάτη καθημερινό όφελος σε πραγματικά ευρώ (και όχι πόντους, δώρα ή εκπτωτικά κουπόνια). Το Επιστροφή είναι το μόνο πρόγραμμα επιβράβευσης στο οποίο συμμετέχουν όλες οι χρεωστικές κάρτες Eurobank & Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – καθώς το σύνολο των πιστωτικών καρτών της τράπεζας - δηλαδή περίπου 2,5 εκατομμύρια κάρτες. Η Eurobank είναι μάλιστα η μοναδική τράπεζα που έχει εντάξει όλους τους πελάτες της κάτοχους χρεωστικών καρτών στο πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή.

Κάθε φορά που ο πελάτης πραγματοποιεί αγορές χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα Eurobank, στις άνω των 7.500 συμβεβλημένες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις κερδίζει αυτόματα ευρώ, τα οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε επόμενες αγορές του, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου!

Επιπλέον, η Eurobank στοχεύει στην συνεχή ανάπτυξη και προσφορά καρτικών προϊόντων που αντικατοπτρίζουν όλες τις διευρυμένες καθημερινές ανάγκες των πελατών της. Καταλαμβάνει μάλιστα ηγετική θέση στον χώρο των πιστωτικών καρτών, δίνοντας έμφαση στην συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες σε κάθε χώρο και απευθύνεται στον Έλληνα καταναλωτή συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου της τηλεφωνίας, των super markets, των μεγαλύτερων Malls της χώρας, του μεγαλύτερους στόλου πρατήριων καύσιμων, του μεγαλύτερου premium Retailer. Το πολυβραβευμένο mobile application Επιστροφή app, παραμένει Νο1 σε downloads ανάμεσα σε όλα τα προγράμματα επιβράβευσης, και παρέχεται δωρεάν για χρήστες iOS & Android.

Οι πιστωτικές κάρτες

• Eurobank MasterCard: Με ενσωματωμένες τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, παρέχει αυξημένη ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα σε κάθε συναλλαγή.

• YES ViSA: Ιδανική για πελάτες που ψωνίζουν από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Golden Hall, το The Mall Athens, το Mediterranean Cosmos και μαζί με τη Μαρίνα Φλοίσβου και την ΕΚΟ. Σαν επιβράβευση, έχει 6% κέρδος στα καταστήματα εντός των εμπορικών κέντρων The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos και στη Μαρίνα Φλοίσβου, 3% κέρδος σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, 2% κέρδος από την Εlpedison (προϋπόθεση η πληρωμή λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ELPEDISON, εκτός ΕΕΤΗΔΕ, μέσω πάγιας εντολής στην Yes Visa), 1% κέρδος σε όλες στις αγορές στις εμπορικές επιχειρήσεις (πλην ορισμένων εξαιρέσεων) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

• Μασούτης Visa: Σε συνεργασία με τα καταστήματα λιανικής Μασούτης, τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής στη Βόρεια Ελλάδα. H Mασούτης Visa προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης που επιστρέφει ευρώ επί της αξίας των αγορών: 4% κέρδος στα καταστήματα λιανικής Μασούτης, 1% κέρδος σε όλες σας τις αγορές στις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

• Reward World MasterCard: Σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica, δημιουργήθηκε η Reward World MasterCard. Όφελος 13% επιστροφή επί της αξίας των συναλλαγών στα πολυκαταστήματα attica (κατά την περίοδο των επίσημων εκπτώσεων το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%). 2% επιστροφή επί της αξίας των υπόλοιπων αγορών σας σε όλες τις επιχειρήσεις (πλην εξαιρέσεων) με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικές υπηρεσίες και προνόμια στα πολυκαταστήματα attica. Εκπτώσεις στο εστιατόριο GB Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στο εστιατόριο Grill Room και στις υπηρεσίες και στις ετήσιες συνδρομές του Arion Spa του ξενοδοχείου Astir Palace Resort και στο κέντρο Υγείας και Ομορφιάς Symmetria.

Χρεωστικές κάρτες

• Debit Mastercard: Η χρεωστική κάρτα Debit MasterCard αντικαθιστά την EuroLine Debit και προσφέρει αποδοχή σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Debit MasterCard προσφέρεται εντελώς δωρεάν, χωρίς χρέωση συνδρομής και χωρίς να επιβαρύνεστε με τόκο για τις συναλλαγές που πραγματοποιείτε. Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό σας.

• Εταιρική - Eurobank Visa Business: Επίσης, η τράπεζα διαθέτει την εταιρική κάρτα Eurobank Visa Business, την κάρτα που κάνει την επιχείρηση πιο ευέλικτη, πιο σύγχρονη, πιο αποτελεσματική. H Eurobank Visa Business καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες κάθε επαγγελματικής συναλλαγής, ενώ συγχρόνως αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο με ιδιαίτερα οφέλη για την επιχείρηση.

Tράπεζα Πειραιώς

Το πρόγραμμα Yellow

Οι τράπεζες επιβραβεύουν τη χρήση των καρτών των πελατών τους με loyalty προγράμματα, όπως είναι και το Πρόγραμμα yellow της Τράπεζας Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα, το yellow επιβραβεύει καθημερινά τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς για τη συνολική τραπεζική τους σχέση, μέσα από απλές κινήσεις και καθημερινές συναλλαγές.

Οι πελάτες που θα γίνουν μέλη, συλλέγουν yellows: με την εγγραφή τους, με τη χρήση της υπηρεσίας winbank web & mobile, με κάθε πληρωμή λογαριασμού κοινής ωφέλειας και ασφαλίστρων, μέσω πάγιας εντολής, με κάθε νέα προθεσμιακή κατάθεση «Στα Μέτρα Σου με επιβράβευση yellow», καθώς και με αγορές / πληρωμές με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, τα μέλη του Προγράμματος μπορούν να εξαργυρώσουν τα yellows στους 21 Συνεργάτες του Προγράμματος (Attica, Avis, Beat, Ερρίκος Ντυνάν, e-FOOD.gr, Grecotel, Ήρων, Hondos Center, Intersport, Μασούτης, Media Markt, Orchestra, Pet City, Public, Shell, Σκλαβενίτης, Ticket365.gr, Τravelplanet24, Όμιλος Υγεία, Wind, και Χαλκιαδάκης) και στο yellowday, την ανανεωμένη υπηρεσία προσφορών του Ομίλου. Το yellowday αποτελεί το βασικό ηλεκτρονικό κανάλι εξαργύρωσης του προγράμματος yellow και εστιάζει στην καθημερινότητα του πελάτη, προσφέροντας αξία στις καθημερινές αγορές του, μέσα από την προσωποποιημένη εμπειρία του mobile app. Μεταλλάσσει τη χρήση των τραπεζικών καρτών από απλές και αναγκαίες χρηματικές συναλλαγές, σε ένα περιβάλλον αποκλειστικών προσφορών, επιβραβεύσεων και gamification μηχανισμών. Επίσης, συνεισφέρει στην προβολή των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, επικοινωνώντας στοχευμένα τις προσφορές τους σε επιλεγμένα κοινά, μέσα από ειδικές προωθητικές ενέργειες, χωρίς κόστος γι’ αυτές.

Ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο χρόνο παρουσίας, το Πρόγραμμα Yellow της Τράπεζας Πειραιώς, συνεχίζει να μεγαλώνει εντυπωσιακά, με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο και καλύτερο loyalty οικοσύστημα της αγοράς. Ήδη, τα Μέλη του Yellow ξεπέρασαν τα 900.000 και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ο Λουκάς Πετρούνιας, Διευθυντής Customer Experience & Loyalty, δηλώνει: «Το Yellow κλείνει 1 χρόνο και όλοι μας το γιορτάζουμε! Ευχαριστούμε τους Πελάτες και τους Συνεργάτες μας για την τεράστια ανταπόκρισή τους. Η εμπορική επιτυχία του Yellow συνίσταται στην πραγματική αξία που γυρίζουμε πίσω στον πελάτη, στην απλή, εύκολη και ευχάριστη εμπειρία του Προγράμματος, ενώ η επικοινωνιακή μας καμπάνια με τα χαριτωμένα Υellows αγαπήθηκε από όλον τον κόσμο».

Πιστωτικές κάρτες

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μια ευρεία γκάμα καρτών, με τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Οι κάρτες διατείθενται με επιτόκιο αγορών 15.95% (πλέον 0,6%, εισφορά του Ν. 128/75) και χωρίς συνδρομή για τον πρώτο χρόνο.Άλλες συμμετέχουν στο πρόγραμμα Yellow, ενώ κάποιες άλλες σε διαφορετικά προγράμματα επιβράβευσης. Αξίζει να σημειωθεί οτι όλες οι κάρτες διαθέτουν προγράμματα 12 άτοκων δόσεων για πληρωμή οφειλών Δημοσίου και τελών κυκλοφορίας, καθώς και 9 άτοκων δόσεων για αποπληρωμή των εξόδων θέρμανσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τις κάτωθι πιστωτικές κάρτες:

• Πειραιώς Visa Classic & Visa Gold και Πειραιώς Mastercard: Χαρακτηριστικά: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Yellow, καθώς και σε κληρώσεις και προγράμματα ανταμοιβής με πλούσια δώρα. Εξόφληση λογαριασμών και άλλες πληρωμές μέσω easypay.gr, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• ΑΒ Plus Mastercard Credit: Μια κάρτα ιδανική για όλους και περισσότερο για τους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος. Χαρακτηριστικά: Διπλάσιοι πόντοι με κάθε συναλλαγή στα ΑΒ Βασιλόπουλος και δωρεάν πόντοι με όλες τις αγορές, οπουδήποτε αλλού, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• Miles & More World Mastercard & Gold: Ιδανική για τους λάτρεις των ταξιδιών. Χαρακτηριστικά: Με κάθε σας αγορά, δωρεάν μίλια για ταξίδια με τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Star Alliance, μοναδικά προνόμια και επώνυμα δώρα.

• Champions Card Mastercard: Μια κάρτα ιδανική για όλους και περισσότερο για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ομάδας. Χαρακτηριστικά: συμμετοχές σε κληρώσεις εισιτηρίων για αγώνες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• Aris B.C. Mastercard: Ιδανική για φιλάθλους της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Χαρακτηριστικά: δωρεάν πόντους με κάθε συναλλαγή για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• Olympiacos F.C. Mastercard & Gold: Ιδανική για φιλάθλους της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικά: δωρεάν πόντους με κάθε συναλλαγή για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• Panathinaikos F.C. Mastercard & Gold: Ιδανική για φιλάθλους της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικά: δωρεάν «τριφύλλια» με κάθε συναλλαγή για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• AEK F.C. Mastercard & Gold: Ιδανική για φιλάθλους της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικά: δωρεάν πόντοι με κάθε συναλλαγή για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• Olympiacos Β.C. World Mastercard & Gold: Ιδανική για φιλάθλους της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικά: δωρεάν πόντους με κάθε αγορά για εξαργύρωση σε μοναδικά δώρα της ομάδας. Έως 2 δωρεάν πρόσθετες κάρτες.

• Πιστωτική κάρτα για φοιτητές - University Visa: Ιδανική για φοιτητές. Χαρακτηριστικά: εκπτώσεις, άτοκες δόσεις και ειδικές προσφορές.

• Πειραιώς Life Card Visa: Ιδανική για ασφαλισμένους στην Ευρωπαϊκή Πίστη. Χαρακτηριστικά: έκπτωση στα ασφάλιστρα με κάθε συναλλαγή, εξόφληση των ασφαλίστρων έως και σε 12 άτοκες δόσεις.

• Πειραιώς winlife Visa: Ιδανική για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στο πολύτιμο έργο Κοινωφελών Οργανισμών. Χαρακτηριστικά: απόδοση σε Κοινωφελείς Οργανισμούς ποσσοτού της ετήσιας συνδρομής σας και των αγορών σας με την κ΄ρτα χωίς καμία δική σα επιβάρυνση, συμμετοχή σε κληρώσεις και προγράμματα ανταμοιβής με πλούσια δώρα, εξόφληση λογαριασμών και άλλες πληρωμές μέσω easypay.gr. Η συνδρομή είναι 30 ευρώ για τον κύριο κάτοχο και 11 για τα πρόσθετα μέλη.

Χρεωστικές κάρτες

• Πειραιώς Visa Debit: Ιδανική για όλους τους ιδιώτες που είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς. Χρήση: αγορές αντί για μετρητά, συναλλαγές σε ΑΤΜ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλεονεκτήματα: άμεση έκδοση δωρεάν, έλεγχος χρήσης και εξόδων, διαχείριση χρημάτων 24/7, συναλλαγές χωρίς αναμονή ή καθυστερήσεις, χωρίς επιβάρυνση τόκων. Άλλα χαρακτηριστικά: τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών – contactless, εύκολες πληρωμές από το κινητό σας τηλέφωνο, τεχνολογία Chip & PIN για πρόσθετη ασφάλεια.

• Πειραιώς Mastercard Debit: Ιδανική για όλους τους ιδιώτες που είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς. Χρήση: αγορές αντί για μετρητά, συναλλαγές σε ΑΤΜ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλεονεκτήματα: άμεση έκδοση δωρεάν, έλεγχος χρήσης και εξόδων, διαχείριση χρημάτων 24/7, συναλλαγές χωρίς αναμονή ή καθυστερήσεις, χωρίς επιβάρυνση τόκων. Άλλα χαρακτηριστικά: τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών – contactless, εύκολες πληρωμές από το κινητό σας τηλέφωνο, τεχνολογία Chip & PIN για πρόσθετη ασφάλεια.

• ΑΒ Plus Mastercard Debit: Ιδανική για όλους τους ιδιώτες που είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς και των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Χρήση: αγορές αντί για μετρητά, συναλλαγές σε ΑΤΜ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλεονεκτήματα: πρόγραμμα επιβράβευσης, έλεγχος χρήσης και εξόδων, διαχείριση χρημάτων 24/7, συναλλαγές χωρίς αναμονή ή καθυστερήσεις, χωρίς επιβάρυνση τόκων. Άλλα χαρακτηριστικά: τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών – contactless, εύκολες πληρωμές από το κινητό σας τηλέφωνο, τεχνολογία Chip & PIN για πρόσθετη ασφάλεια.

• Πειραιώς Personal Banking Debit: Ιδανική για τους πελάτες του Πειραιώς Personal Banking. Χρήση: αγορές αντί για μετρητά, συναλλαγές σε ΑΤΜ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλεονεκτήματα: άμεση έκδοση δωρεάν, έλεγχος χρήσης και εξόδων, διαχείριση χρημάτων 24/7, συναλλαγές χωρίς αναμονή ή καθυστερήσεις, χωρίς επιβάρυνση τόκων. Άλλα χαρακτηριστικά: τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών – contactless, εύκολες πληρωμές από το κινητό σας τηλέφωνο, τεχνολογία Chip & PIN για πρόσθετη ασφάλεια.

Επίσης, στον χώρο των εταιρικών καρτών, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τις εξής πιστωτικές κάρτες: Visa Business Card, Mastercard Business Card. Παράλληλα, προσφέρει και τις ακόλουθες χρεωστικές: Deposit Card Επιχειρηματική Κάρτα Καταθέσεων, Εταιρική Χρεωστική Κάρτα Cash for Business, Χρεωστική Κάρτα ΔΣΑ debit.

Αttica Bank

Η Αttica Bank, εκτός από τους τέσσερις παραπάνω συστημικούς ομίλους, δραστηριοποιείται στον τομέα του πλαστικού χρήματος. Στις αρχές του 2018, η τράπεζα θα διαθέτει την ανανεωμένη πλατφόρμα της υπηρεσίας e banking, την εφαρμογή mobile banking και τη νέα χρεωστική κάρτα για επιχειρήσεις Attica Card MasterCard Debit.

Με όλες τις πιστωτικές κάρτες Αttica Bank εξοφλούνται οφειλές προς το Δημόσιο σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Όλες οι πιστωτικές κάρτες Αttica Bank συμμετέχουν χωρίς καμία επιβάρυνση στην Υπηρεσία Έγκαιρης Ειδοποίησης Κακόβουλης Χρήσης, ένα σύστημα ελέγχου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τις πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες της Αttica Bank σε όλο τον κόσμο.

Οι πιστωτικές κάρτες της Αttica Bank είναι:

• Attica Electron Visa: Επιστροφή 1% επί του ποσού των συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον κατά το διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 150 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 16,65% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Ετήσια έξοδα διαχείρισης: 24 ευρώ.

• Attica Visa Classic: Επιστροφή 1% επί του ποσού των συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον κατά το διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 350 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 16,65% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Ετήσια έξοδα διαχείρισης: 26 ευρώ.

• Attica Visa Gold: Επιστροφή 1% επί του ποσού συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον στο διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 750 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 16,65% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Ετήσια έξοδα διαχείρισης: 56 ευρώ.

• Technocard Visa (Classic & Gold) για Μηχανικούς: Επιστροφή 1% επί του ποσού των συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον κατά το διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 750 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 9,50% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Η κάρτα διατίθεται δωρεάν.

• MDCard Visa (Classic & Gold) για Γιατρούς: Επιστροφή 1% επί του ποσού των συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον κατά το διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 750 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 10,50% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Η κάρτα διατίθεται δωρεάν.

• LEXCard Visa (Classic & Gold) για Δικηγόρους: Επιστροφή 1% επί του ποσού των συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον κατά το διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 750 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 10,50% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Η κάρτα διατίθεται δωρεάν.

• Attica Card Visa Classic εργαζομένων πρώην ΕΤΑΑ: Επιστροφή 1% επί του ποσού των συναλλαγών (με πίστωση του λογαριασμού ανά δίμηνο) εφόσον κατά το διάστημα αυτό οι συναλλαγές υπερβαίνουν τα 750 ευρώ. Μέγιστο ετήσιο ποσό επιστροφής 250 ευρώ. Η προσφορά δεν ισχύει για αναλήψεις μετρητών. Επιτόκιο: 10,50% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για αγορές. Η κάρτα διατίθεται δωρεάν.

• Ειδική Κάρτα Αποπληρωμής Εισφορών: Ετήσια έξοδα διαχείρισης: 25 ευρώ. Επιτόκιο: 9,50% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για μηχανικούς για αγορές, 10,50% (πλέον εισφοράς Ν. 128/75) για γιατρούς για αγορές.

Πλήρης ασφάλεια στις Online συναλλαγές

Οι Έλληνες κάνουν online αγορές, αλλά ακόμη εμφανίζονται διστακτικοί στο να πληρώσουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και το αποφεύγουν όσο μπορούν. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο GRECA., ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας καταγράφει συνεχή και σημαντική ανάπτυξη, με τον τζίρο του να αγγίζει πλέον τα 4 δισ. (2% του ΑΕΠ). Όμως, παρά την αλματώδη ανάπτυξη στη χρήση καρτών τα δύο τελευταία χρόνια και της συνεχούς ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, η αντικαταβολή παραμένει ο δημοφιλέστερος τρόπος πληρωμών.

Το υψηλό ποσοστό της αντικαταβολής στην Ελλάδα συνδέεται πρωτίστως με τον φόβο των καταναλωτών για θέματα ασφάλειας και διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων τους, αν και οι ελληνικές τράπεζες επενδύουν συνεχώς σε ανθρώπινους πόρους και κεφάλαια για να κάνουν τα συστήματα τους ασφαλή και δεν υπολείπονται σε τίποτα έναντι των πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Μάλιστα, κάποια συστήματα, προκειμένου να μην αφήσουν καμία «τρύπα» στο πλαίσιο της ασφάλειας, ίσως έχουν καταστεί λιγότερο εύχρηστα, απαιτώντας μια σειρά από usernames και passwords για την ολοκλήρωση μιας online αγοράς με τη χρήση «πλαστικού χρήματος», τα οποία τις περισσότερες φορές ο χρήστης αδυνατεί να θυμηθεί.

Έτσι επιστρατεύονται σημειώματα με PIN και κωδικούς, τα οποία είναι εύκολο να παραπέσουν, να χαθούν ή και να κλαπούν, επιφέροντας το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το αίσθημα ασφάλειας που επιδιώκουν οι τράπεζες να καλλιεργήσουν στους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, προκειμένου να ενδυναμώσουν τις online αγορές.

Την καινοτομία σε αυτό τον τομέα εισάγει για ακόμη μία φορά η Αlpha Bank, με την αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb, η οποία φέρνει την ασφάλεια που απαιτούν οι κάτοχοι των καρτών για τις online αγορές τους, χωρίς όμως να πρέπει να ανακαλούν στην μνήμη τους κωδικούς. Μέσω της υπηρεσίας, αποστέλλεται με SMS στο κινητό του κατόχου της κάρτας ένας κωδικός μιας χρήσης (One Time Password). Πληκτρολογώντας τον κωδικό, ολοκληρώνεται η online αγορά εύκολα και γρήγορα, ενώ κάθε φορά θα εκδίδεται νέος κωδικός, για μέγιστη ασφάλεια.

Εξίσου εύκολα και γρήγορα γίνεται και η εγγραφή στην αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb, καθώς απαιτείται μόνο την πρώτη φορά που κάποιος θα θέλει να πραγματοποιήσει μία online αγορά. Πριν την ολοκλήρωση της αγοράς, θα εμφανιστεί μία οθόνη που θα ζητά από τον χρήστη να συμπληρώσει κάποια στοιχεία της κάρτας του και να επιβεβαιώσει το κινητό του τηλέφωνο. Από την επόμενη αγορά του, απλώς θα λαμβάνει στο κινητό του έναν κωδικό μίας χρήσης, προκειμένου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του με μέγιστη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Αlpha Bank, μέσω της υπηρεσίας Alpha SecureWeb, προστατεύει τις αγορές στο διαδίκτυο, αποτρέποντας τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στοιχείων της κάρτας. Το Alpha SecureWeb προσφέρει τις υπηρεσίες «Verified by Visa», «Mastercard SecureCode» και «American Express SafeKey», μέσω των οποίων διασφαλίζονται οι διαδικτυακές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες Visa, Mastercard και American Express.

Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση και λειτουργεί ως ένα συμπληρωματικό επίπεδο ασφαλείας για τις κάρτες έκδοσης Αlpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v