Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΣΕΒ και ο ΣΕΚ συμπράττουν για την ενίσχυση των εξαγωγές

Η συμφωνία αυτή είναι απόρροια της επιδίωξης των δύο συνδέσμων για ενίσχυση των σχέσεων τους και βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εξωστρέφειας.

Ο ΣΕΒ και ο ΣΕΚ συμπράττουν για την ενίσχυση των εξαγωγές

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) υπέγραψαν σήμερα, (Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου), στα γραφεία του ΣΕΒ, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης. Η συμφωνία αυτή είναι απόρροια της επιδίωξης των δύο συνδέσμων για ενίσχυση των σχέσεων τους και βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εξωστρέφειας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του ΣΕΒ με τον ΣΕΚ περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών και ξένων εταιριών, την πρόσβαση των μελών του ΣΕΚ με ευνοϊκούς όρους στις υπηρεσίες ExportReady του ΣΕΒ και την προώθηση προτάσεων πολιτικής προς τη δημόσια διοίκηση για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος ανέφερε ότι «η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας. Ο ΣΕΒ συνδράμει τις εξαγωγικές εταιρίες της χώρας μέσω του ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών ExportReady. Πιστεύω ότι η συμμετοχή των εταιριών-μελών του ΣΕΚ στις δράσεις του ExportReady θα βοηθήσει στην προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών. Ξεκινάμε με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ και προγραμματίζουμε σειρά δράσεων για αγορές-στόχους των Ελλήνων Εξαγωγέων».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης δήλωσε ότι «ο ΣΕΚ, μέσω της συνεργασίας που εγκαινιάζει με τον ΣΕΒ, προσφέρει στα μέλη του την δυνατότητα συμμετοχής σε νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους. Δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες με ενδιαφέρον για τους εξαγωγείς της Κρήτης καθώς και σεμινάρια εξαγωγών που θα γίνουν στην Κρήτη ώστε επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαγωγείς του νησιού μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v