Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατά λάθος... ψαλίδι σε χιλιάδες συντάξεις

Περίπου 15.000 συντάξεις, κατά κύριο λόγο νέων δικαιούχων, καταβλήθηκαν μειωμένες λόγω λάθους στο λογισμικό. Κινητοποίηση για τη χορήγηση του σωστού ποσού. Η παραδοχή του ΕΦΚΑ.

Κατά λάθος... ψαλίδι σε χιλιάδες συντάξεις

Μειωμένες καταβλήθηκαν σε χιλιάδες δικαιούχους οι συντάξεις, προκαλώντας έντονη ανησυχία και αγανάκτηση. Η εξέλιξη αποδίδεται σε λάθος στο λογισμικό του συστήματος πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 15.000 συντάξεις, κατά κύριο λόγο νέων δικαιούχων, που έλαβαν δηλαδή σύνταξη με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού του ν. Κατρούγκαλου.

Πηγές από το υπουργείο Εργασίας ανέφεραν ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λογισμικό του συστήματος και γίνονται όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για να διορθωθεί.

Μέχρι το μεσημέρι θα έχει σταλεί στο σύστημα ΔΙΑΣ το αρχείο με τα επιπλέον ποσά, προκειμένου να φανεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως σήμερα το βράδυ.

ΕΦΚΑ: Εντός της ημέρας θα διορθωθεί το λάθος στις συντάξεις

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας, πιστώνεται το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Το εν λόγω πρόβλημα προέκυψε σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό συντάξεων (16.553 περιπτώσεις επί συνόλου 2.748.004), λόγω της επίσπευσης της καταβολής των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου και αποκαταστάθηκε άμεσα, αναφέρει ο ΕΦΚΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v