Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία κυρίων για την προεδρία της ΕΕΤ

Οι μέχρι πρότινος δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα πορευθούν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επικεφαλής της ΕΕΤ από τον Γ. Χαντζηνικολάου σε ομόνοια και συνεργασία.

Συμφωνία κυρίων για την προεδρία της ΕΕΤ

Ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου (φωτ.) θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) μετά την αυριανή συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΕΤ κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομόλογοί του αναμένεται να εγκρίνουν ομόφωνα την υποψηφιότητά του. Κι αυτό καθώς τις τελευταίες ώρες ο έτερος διεκδικητής πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδης απέσυρε την υποψηφιότητά του στο πλαίσιο της ενότητας και της αγαστής συνεργασίας των μελών της Ένωσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέχρι πρότινος δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα πορευθούν μετά την σημερινή ανάληψη των καθηκόντων από τον Γ. Χαντζηνικολάου σε ομόνοια και συνεργασία στα μεγάλα θέματα και στις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Τους τελευταίους δύο μήνες οι δύο διεκδικητές του… στέμματος της Ένωσης πραγματοποίησαν σειρά επαφών με τους προέδρους των υπολοίπων τραπεζών προκειμένου να τους πείσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την ίδια περίοδο παρατηρήθηκε ότι τα μέλη της ΕΕΤ χωρίστηκαν στα δύο με τους προέδρους των ισχυρών συστημικών τραπεζών, αλλά και κάποιους από τις μικρές να τάσσονται υπέρ του προέδρου της Πειραιώς κ. Χαντζηνικολάου γεγονός που είχε ήδη γείρει την πλάστιγγα υπέρ της εκλογή του για την προεδρία της ΕΕΤ.

Με δεδομένο το πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Μιχαηλίδης απέσυρε το τελευταίο 48ωρο την υποψηφιότητά του και φέρεται να στηρίζει τον κ. Χαντζηνικολάου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία 2ετία, όσο δηλαδή διαρκεί η θητεία του προέδρου της ΕΕΤ, καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο Νικόλαος Καραμούζης, ο οποίος αποχωρεί και από την προεδρία της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v