Γρ. Τάσιος (ΠΟΞ): Μη αδειοδοτημένα καταλύματα τρύπωσαν στο «Τουρισμός για Όλους»!

«Η ένταξη «από το παράθυρο» της βραχυχρόνιας μίσθωσης στα προγράμματα επιδότησης απογοητεύει ολόκληρο τον ξενοδοχειακό κλάδο που έβαλε «πλάτη» στο άνοιγμα του τουρισμού μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Γρ. Τάσιος (ΠΟΞ): Μη αδειοδοτημένα καταλύματα τρύπωσαν στο «Τουρισμός για Όλους»!

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιδότηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

«Η ένταξη «από το παράθυρο» της βραχυχρόνιας μίσθωσης στα προγράμματα επιδότησης μαζί με τις νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, απογοητεύει ολόκληρο τον ξενοδοχειακό κλάδο που έβαλε «πλάτη» στο άνοιγμα του τουρισμού μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Έναν κλάδο που καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια για να σωθεί ό,τι μπορεί από τη φετινή τουριστική σεζόν, δανείστηκε κεφάλαια για να επαναλειτουργήσει χωρίς έσοδα και να διατηρήσει θέσεις εργασίας.

Την ώρα που όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη των ειδικών λοιμωξιολόγων για το εάν και πώς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για μείωση των μεγάλων απωλειών του 2020 και στήριξη των επιχειρήσεων, είναι απορίας άξιον, πώς… τρύπωσαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μη αδειοδοτημένα από το υπουργείο Τουρισμού καταλύματα, τα οποία δυστυχώς δέχονται τουρίστες χωρίς να έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας (πιστοποιητικό πυρασφάλειας), χωρίς να τηρούν υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους και τέλη στο κράτος (ΦΠΑ, φόρο διαμονής, τέλος παρεπιδημούντων, δημοτικά τέλη φωτισμού επαγγελματικής στέγης, ενώ δεν ελέγχονται για τους πραγματικούς τζίρους).

Η θέση μας για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης παραμένει πάγια και ξεκάθαρη. Έχουμε καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις μας. Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο από το 2016 είναι τουλάχιστον ανεπαρκές και διάτρητο. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει η ελληνική Πολιτεία εάν τελικά θέλει να θέσει συγκεκριμένους κανόνες, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Άλλωστε αυτό επιβάλλεται για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος, του καταναλωτικού κοινού και των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v