Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Στρατηγικών Επενδύσεων Ν. Μαντζούφας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Νίκος Μαντζούφας, ο οποίος κατείχε τη θέση του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ επί όλων των κυβερνήσεων από τον Δεκέμβριο του 2009. Η επιστολή παραίτησης.

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Στρατηγικών Επενδύσεων Ν. Μαντζούφας

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπέβαλε ο Νικόλαος Μαντζούφας, όπως γνωστοποίησε μέσω twitter ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και επιβεβαίωσε ο ίδιος (ο κ. Μαντζούφας) στο Euro2day.gr.

Στο ερώτημα για τους λόγους της παραίτησης, ο κ. Μαντζούφας αρκέστηκε στο «έκλεισε ένας κύκλος», αρνούμενος να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαντζούφας είναι ο μακροβιότερος γραμματέας υπουργείου, καθώς «άντεξε» στη θέση του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και σήμερα, χωρίς να απομακρυνθεί από καμία κυβέρνηση!

Από τον Ιούλιο του 2019, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίστηκε σε γενικό γραμματέα, αναλαμβάνοντας πέραν των ΣΔΙΤ και το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων.

 

Η επιστολή παραίτησης

Στην επιστολή του προς τον υπουργό ο κ. Μαντζούφας σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τον Ιούλιο του 2019 με τιμήσατε με την επιλογή σας να αναλάβω την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ. Από το Δεκέμβριο του 2009 είχα την τιμή να έχω την θέση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ... Ως κορυφαία ίσως αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, η Ελλάδα κατετάγη για το 2020 στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλές Διαγωνιστικές Διαδικασίες» στον τομέα των ΣΔΙΤ από το Global Infrastructure Hub (φορέα των G20), ενώ πολλά από τα υλοποιημένα έργα ΣΔΙΤ έχουν λάβει διεθνείς βραβεύσεις και αναγνώριση.Επιπλέον, στον τελευταίο ένα χρόνο που είχα την ευθύνη της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ καταφέραμε τα ακόλουθα:

α) στον τομέα του Αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκαν σε καθεστώς ενίσχυσης 183 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 950 εκ, εκδόθηκαν αποφάσεις ολοκλήρωσης για 200 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 650 εκ, ενώ σε νέες προκηρύξεις υποβλήθηκαν 2.270 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επενδύσεων 5,4 δισ.,

β) στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίθηκαν και εκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα, οικοδομικές άδειες και άδειες εγκατάστασης σε 35 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 2,8 δισ.,
ενώ τέλος

γ) στον τομέα των ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και υλοποιούνται 15 έργα ύψους 2,4 δισ.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v