Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα πλωτά αιολικά μπαίνει η Μυτιληναίος

Ο όμιλος θα συμπράξει με ξένη εταιρία για την ανάπτυξη των projects. Το καλοκαίρι αποφασίζει ο όμιλος Κοπελούζου για τη μονάδα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Τα σχέδια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και οι αλλαγές στο target model.

Στα πλωτά αιολικά μπαίνει η Μυτιληναίος

Τα πλωτά αιολικά πάρκα εντάσσει η Mytilineos στη συνολική στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση. Ο γενικός διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου (Protergia), Ντίνος Μπενρουμπή, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα συμπράξει με ξένη εταιρία για την ανάπτυξη ανάλογων projects στη χώρα μας.

Μιλώντας πριν από λίγο στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στο ίδιο πάνελ ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται, σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και το Χρηματιστήριο Ενέργειας, οδικός χάρτης των απαιτούμενων αλλαγών στο target model, προκειμένου να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος, γενικός διευθυντής του ενεργειακού τομέα του ομίλου Κοπελούζου, ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι (Ιούνιος-Ιούλιος) προγραμματίζεται να ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση για τη σχεδιαζόμενη νέα μονάδα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Η μονάδα αυτή, με άδεια ισχύος 662 MW και δυνατότητα να αυξηθεί στα 800 MW, θα γίνει σε κοινοπραξία της Damco Energy ΑΕ και της εταιρίας της Βόρειας Μακεδονίας AD ESM (25%). Ήδη, έχει εξασφαλίσει την περιβαλλοντική αδειοδότηση και σε αυτή τη φάση βελτιστοποιείται ο σχεδιασμός της.

Στα «πράσινα» διμερή συμβόλαια, PPA, αναφέρθηκε, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕH Ανανεώσιμες, Κώστας Μαύρος, τα οποία θεωρούνται, όπως είπε, βασική προϋπόθεση για να αυξηθεί ο όγκος των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα. Η λειτουργική ενίσχυση των ΑΠΕ έχει τελειώσει, επισήμανε ο ίδιος. Είναι μια εξέλιξη την οποία υποστηρίζει ο τραπεζικός τομέας, σύμφωνα με τον κ. Μαύρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v