Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες περιπτώσεις απάτης από «μαϊμού» λογιστή

Ταυτοποιήθηκε σε δύο ακόμη υποθέσεις η εμπλοκή του ημεδαπού, που είχε παραστήσει το λογιστή στην Άρτα. Η άγνωστη συνεργός και το πρόσχημα της ιδιότητας του λογιστή συγγενικού προσώπου.

Νέες περιπτώσεις απάτης από «μαϊμού» λογιστή

Την εμπλοκή σε δύο ακόμη περιπτώσεις του ημεδαπού κατηγορούμενου, ο οποίος είχε παραστήσει το λογιστή σε υπόθεση απόπειρας απάτης στην Άρτα ταυτοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστη ημεδαπή συνεργός του κατηγορούμενου, προσέγγισε προχθές (10-06-2021) το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων ηλικιωμένη, προσποιούμενη ότι είναι λογίστρια της ανιψιάς της.

Αφού την έπεισε ότι η ανιψιά της, οφείλει σε αυτή το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ λόγω λογιστικών υποχρεώσεων, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου εκείνη της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (2.150) ευρώ.

Στη συνέχεια, η άγνωστη γυναίκα επιβίβασε την ηλικιωμένη σε αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο κατηγορούμενος με σκοπό δήθεν να τη μεταφέρουν στο σπίτι της αδελφής της και τελικά την αποβίβασαν σε άλλο σημείο της πόλης και τράπηκαν σε φυγή.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι λίγη ώρα πιο πριν, ο κατηγορούμενος και η άγνωστη συνεργός του είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλη ηλικιωμένη, στην οποία η άγνωστη γυναίκα παρουσιάστηκε ως λογίστρια των γιων της, που δήθεν τυγχάνουν δικαιούχοι επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού (16.000) ευρώ και αφού την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των (4.400) ευρώ, χωρίς όμως εκείνη να ενδώσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

  • Μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v