Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Handelsblatt: Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο

Η επιτυχημένη εξοικονόμηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα, στις σελίδες του γερμανικού Τύπου. Ο ρόλος του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα.

Handelsblatt: Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο

«Τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα μείωσε την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η εξοικονόμηση κατέστη δυνατή κυρίως λόγω της εντεινόμενης χρήσης λιγνίτη και ντίζελ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Handelsblatt, με τίτλο «Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα διασφάλιζε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Gazprom. Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός κολοσσός δεν έχει ακόμη επιβάλει περιορισμούς παράδοσης στην Ελλάδα, οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν φέτος στο 20%.

Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως λόγω της εντατικότερης χρήσης του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα. Στον σταθμό φθάνει πλέον διπλάσια ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου από ό,τι το 2021.

Το LNG προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αλγερία και το Κατάρ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η Ελλάδα θέλει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο διακοπής παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v