Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά διαγωνισμός για το πρώην ξενοδοχείο «Ambassadeur»

Στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι η μετατροπή του σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων τουλάχιστον, έπειτα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Ξεκινά διαγωνισμός για το πρώην ξενοδοχείο «Ambassadeur»

Την αξιοποίηση του ακινήτου που βρίσκεται επί της Σωκράτους 65-67, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Ομονοίας και παλαιότερα φιλοξενούσε το ξενοδοχείο «Ambassadeur» δρομολογεί ο e-ΕΦΚΑ, ο οποίος προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του.

Με στόχο να εκμεταλλευτεί τη θετική για τον ελληνικό τουρισμό συγκυρία, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό, βάσει του οποίου προβλέπεται η μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου για 30 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμη. Βασικός όρος του διαγωνισμού είναι ο μισθωτής να προχωρήσει σε ένα διετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 24 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση ακινήτου, με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείου με προδιαγραφές τουλάχιστον 4 αστέρων.

Με βάση την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2023.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο e-ΕΦΚΑ επιχειρεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε επιχειρήσει κατά το παρελθόν να αξιοποιήσει το εν λόγω «ασφαλιστικό» ακίνητο, προκηρύσσοντας δύο φορές αντίστοιχο διαγωνισμό, ωστόσο, και οι δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Αργότερα, το 2020, ο τότε υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Τουρισμού και τη συστέγασή του με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΕΟΤ στο εν λόγω ακίνητο, με στόχο να εξασφαλιστεί εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως, κάτι το οποίο τελικά επίσης δεν τελεσφόρησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v