Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου η ψηφιακή απογραφή ωραρίου εργαζομένων

Δεν θα δοθεί νέα παράταση, επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας. Απογράφεται το σύνολο των εργαζομένων όλων των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα ως προϋπόθεση για την πλήρη εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου η ψηφιακή απογραφή ωραρίου εργαζομένων

Παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας αποτελεί το προηγούμενο στάδιο για την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:.

Η παράταση αυτή παρέχεται προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος σε όσες εταιρείες δεν απογράφηκαν και στους λογιστές τους ώστε να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Σημειώνεται ότι από την 1η Νοεμβρίου, που άνοιξε το σύστημα, έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου είχαν γίνει εγγραφές που αντιστοιχούσαν σε περίπου 500.000 εργαζομένους, επί συνόλου 2.410.134. Έως το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου –μια ημέρα πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας- οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους. Έως τις 6.00 μ.μ. σήμερα είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55,8%% επί του συνόλου). Αντίστοιχα, μέχρι τις 6.00 μ.μ. σήμερα, επί συνόλου 289.334 επιχειρήσεων, είχαν εγγραφεί 195.967 επιχειρήσεις (ποσοστό 67%).

Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι έχει εγγραφεί η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων -πράγμα που αποδεικνύει ότι ενεγράφησαν πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις- αλλά και η πλειονότητα των εργαζομένων. Οι περισσότερες εγγραφές έχουν γίνει τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Με βάση τις εγγραφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, καθίσταται σαφές ότι η 20ήμερη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι υπερεπαρκής χρόνος ώστε να γίνουν οι αντίστοιχες εγγραφές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που εντάσσονται στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Το νέο αναβαθμισμένο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» είναι ένα βήμα μπροστά για όλους. Για την πολιτεία, που έχει πληρέστερη εικόνα για την αγορά εργασίας. Για τους εργαζομένους, που μπορούν να υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους. Αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους λογιστές τους, καθώς το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» θα είναι ένα σύστημα με πολύ μικρότερο γραφειοκρατικό βάρος, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v